Erik Botheim terminerte kontrakten med Krasnodar etter at krigen med Ukraina brøt ut.

Krasnodar tok saken til Fifas konfliktråd, men tapte saken. Den russiske klubben ble dømt til å betalte Botheim 500.000 euro, som følge av en signeringsbonus spilleren ikke hadde mottatt.

Nå har Krasnodar anket saken til CAS. Ifølge sakslisten til idrettens høyeste domstol er saken berammet til 19. desember.

– Det er slik ankeprosessen er og vi tar det til etterretning, sier Jørgen Ingebrigtsen til VG.

Han er sportssjef i agentselskapet som eies av Jim Solbakken, som blant andre har Botheim på klientlisten.

Etter å ha terminert kontrakten med Krasnodar, signerte Botheim for italienske Salernitana. Ifølge CAS’ saksliste gjelder anken både Botheim og den italienske klubben.

Krasnodar mente at Botheim ikke hadde rett til å terminere kontrakten som følge av krigen. Botheims side mente det det var «just cause» til å terminere kontrakten.

– Det har vært en lang reise fra mars i fjor. Det har vært mye jobb rundt det juridiske og ganske høye kostnader forbundet med saken. De beste advokatene i England rundt fotballjus har vært koblet på, så når kjennelsen kommer nå så er det stor glede knyttet til det, sa Ingebrigtsen til VG i februar.

Fra før er det kjent at Omar Elabdellaoui skal møte sin gamle klubb Galatasaray i CAS. Det skjer noen dager etter Botheims sak.