Allerede halvveis sendte finnen ut et farevarsel da han lå hele 22 sekunder foran Mattis Stenshagen som var nest best ved passeringspunktet.

– Han er i en egen klasse her Niskanen, sa Jan Christian Bjørn da han så passeringen til Niskanen halvveis.

Finnen holdt tempoet hele veien inn mot mål og vant med 24 sekunder til Stenshagen som tok sin andre annenplass på to dager.

– Formen min er god. Løpet var hardt, men jeg er veldig fornøyd. Niskanen var utrolig sterk i dag, sier Stenshagen i et intervju vist på VGTV.

Bak finnen fulgte et kobbel av nordmenn. Martin Løwstrøm Nyenget, Pål Golberg, Erik Valnes, Mikael Gunnulfsen og Harald Amundsen fulgte på rekke og rad bak den suverene finnen.

– Det er en maktdemonstrasjon av Niskanen, sier Bjørn.

  • Langrennsåpningen fra Finland kan du se på VG+ Sport hele helgen. På søndag er det 10 km friteknikk.

Det har vært mye sykdom i den norske leiren. I går dro Didrik Tønseth, Håvard Solås Taugbøl og Sjur Røthe hjem etter å ha blitt smittet med corona.

Til VG sa landslagslege Ove Feragen at det ikke var meldt noen nye syke før dagens 10 kilometer. De som er syke, er usikre til rennene på Beitostølen neste uke under nasjonal åpning.

– De som har blitt syk de siste dagene har dårlig tid til sesongåpning. Det må ta den tid det tar, og vi tar ingen sjanser med trening og konkurranser for tidlig etter sykdom, sier Feragen til VG.

Fredag ble sesongen kickstartet med sprint i Finland. I herreklassen av Erik Valnes i en klasse for seg selv da han spurtslo Stenshagen, som tok 2.-plassen. Finske Lauri Vuorinen ble nummer tre.

Verdenscupen starter i Ruka 24. november.