I løpet av årets første måned rakk den norske spissen, som i klubben er soleklart førstevalg på topp, å spille fire kamper i den spanske toppdivisjonen, LaLiga. På de kampene ble det tre scoringer av nordmannen.

I månedens siste kamp, mot Real Madrid, gikk 27-åringen målløs av banen for første gang på seks kamper.

Den norske landslagsspissen var nominert til prisen sammen med Gullballen-vinner Karim Benzema (Real Madrid), Dani Parejo (Villarreal), Ivan Rakitic (Sevilla), Marc-André Ter Stegen (Barcelona), Aitor Fernández (Osasuna) og Joselu (Espanyol).

– Det er veldig kult. Jeg har pleid å være ganske nøktern de gangene jeg har fått noen priser tidligere, men månedens spiller i La Liga er helt rått. Det er et bevis på at jeg har gjort det godt, og det er bare fryktelig, fryktelig artig, sier Alexander Sørloth til TV 2.

Totalt har Sørloth scoret åtte mål i ligaen denne sesongen, noe som gjør han til toppscorer for Real Sociedad.

Det er ikke bare i ligaen at Sørloth har levert denne sesongen, som her da han avgjorde i Europa League:

Real Sociedad ligger for øyeblikket på tredjeplass i La Liga, med kun Real Madrid og FC Barcelona foran seg på tabellen. Neste kamp for Sørloth og hans lagkamerater er hjemme mot Real Valladolid førstkommende søndag.

Det er bare andre gang i historien at en nordmann blir kåret til månedens spiller i LaLiga. Martin Ødegaard var den forrige i september 2019 – også han som Real Sociedad-spiller.

Sørloth er lånt ut fra den tyske klubben RB Leipzig ut denne sesongen.