I privatlandskampen mot Portugal tapte den ferske trenerens mannskap 2–5 på bortebane.

– Det er klasseforskjell, sa Aftonbladets Erik Niva underveis i kampen.

– Man skal ikke se seg blind på sifrene, men det er klart det er tøft og kjipt å slippe inn så mange mål, sier kaptein Victor Lindelöf til svenske Viaplay.

Janne Andersson ga seg som trener for det svenske landslaget i november i fjor etter å ha sittet syv år ved roret.

Sverige brukte lang og god tid på å finne en erstatter – et valg som til slutt falt på danske Tomasson. Han var mangeårig landslagsspiller på det danske landslaget.

Sverige har deltatt i hvert EM siden 2000, men maktet ikke å kvalifisere seg til mesterskapet i Tyskland i sommer. Svenskene deltok heller ikke i VM i 2022.

Etter en knapp måned med ansvar om å få Sverige tilbake på rett kjøl så det i Portugal ut til at Tomasson har en mektig oppgave foran seg.

DEBUTERTE: Sveriges landslagssjef Jon Dahl Tomasson. Foto: Luis Vieira / AP / NTB

Før det var spilt 60 minutter borte mot Portugal hadde Aston Villa- og landslagskeeper Robin Olsen plukket fire baller ut av eget nett.

Rafael Leao, Matheus Nunes og Bruno Fernandes hadde satt hvert sitt mål i første omgang før Bruma la på til 4–0 i andre.

Viktor Gyökeres reduserte til 1–4 for svenskene, men tre minutter senere svarte Goncalo Ramos for Portugal og satte hjemmelagets femte.

Helt på tampen minimerte Gustaf Nilsson skaden da han satte 2–5.