Over 8000 tilskuere ble vitne til den tragiske ulykken i England der ishockeyspiller Adam Johnson ble skåret over halsen av Matt Petgraves skøyte og døde.

Ishockeyverdenen er i sjokk over hendelsen og uttrykker støtte og kjærlighet til de pårørende.

For Petgraves del har meldingene vært av et helt annet slag. 31-åringen har mottatt hatefulle meldinger i sosiale medier i tillegg til anklager om at handlingen var «bevisst»:

Fox News-vert Jesse Watters sa i et intervju med tidligere New York Rangers-spiller Sean Avery at hendelsen så ut som «drap» for ham.

– Det er et farlig ord å kaste rundt seg. Jeg har sett det. Det er forferdelig og tøft å se, svarer Avery på påstanden, gjengitt av flere medier, blant andre The Telegraph og Daily Mail.

– Gjorde denne gutten en manøver som er uortodoks? Tror jeg han prøvde å oppnå kontakt på én måte? Absolutt, sier Avery og fortsetter:

– Tror jeg han våknet opp den dagen og tenkte «i dag skal jeg ta livet av noen»? Nei.

REAGERER PÅ ORDBRUK: Tidligere NHL-spiller Sean Avery, her fra tiden som New York Rangers spiller i 2011. Foto: Christopher Pasatieri / AFP / NTB

Ytringene Petgrave skal ha mottatt får Johnsons lagkamerater til å reagere sterkt:

«Jeg må si noe om ulykken. Vi står helhjertet med Matt Petgrave. Hatet som Matt mottar er forferdelig og fullstendig uønsket. Jeg satt på benken nærmest ulykken og jeg så begge spillere bevege seg raskt», skriver Westin Michaud på Twitter/X.

«Det er klart for meg at handlingen var uintensjonell og alle som sier noe annet tar feil. La oss stå sammen og ikke spre ufortjent hat til noen som trenger støtte», skriver Michaud videre.

Flere medier skrev etter hendelsen at Petgrave var «fullstendig knust» etter å ha fått beskjeden om den fatale konsekvensen av kollisjonen.

Tidligere Frisk Asker-spiller Victor Björkung har svart på innlegget til lagkamerat Michaud:

«Sant. Nok er nok, vi står med Petgrave», skriver han i kommentarfeltet.

Björkung åpner seg opp om hendelsen i et intervju med Aftonbladet og gir sin støtte til Petgrave.

– Jeg skrev til Matt: «Jeg vil sjekke at du er ok. Det er ikke så lett å se lyset i slutten av tunnelen. Vi er her for deg. Ingen i laget klandrer deg. Ingen tror det er din feil. Vi er her sammen. Ikke nøl om du ønsker å ta kontakt, sier Björkung til den svenske avisen.

GIR STØTTE: Tidligere Frisk Asker-spiller (mellom 2019 og 2021) har uttrykt støtte overfor Matt Petgrave. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Politiet i England har besluttet å etterforske hendelsen, men opplyser om at det vil ta tid.

«Siden lørdag har etterforskere utført en rekke undersøkelser, inkludert gjennomgang av opptak, prat med vitner og søkt hjelp fra eksperter for å forsøke å forstå omstendighetene rundt det som skjedde», skriver South Yorkshire-politiet i en uttalelse tirsdag.

Uttalelsen er gjengitt av Reuters.

Politiet understreker at dette er standard prosedyre i alle hendelser som involverer uventede og plutselige dødsfall.

Til slutt oppfordrer politiet alle om å unngå spekulasjoner på blant annet sosiale medier.

Adam Johnson fra tiden som Pittsburgh Penguins-spiller. Foto: Foto: Paul Vernon / AP / NTB