FFK spilte nemlig med tolv mann på banen i en kort periode mot slutten av onsdagens kamp. Bortelaget presterte å bytte inn tre spillere for to, og det opprørte Sogndal-trener Eirik Bakke.

– Det sier jo litt. Vi er i Obos-ligaen, og de må ta tak i sånt selv. Fredrikstad merker det ikke selv, og dommerne merker det ikke. Det er ikke godt nok, sa Bakke til Discovery.

– Man kan ikke le det bort heller, for det er jo flaut. Du spiller med tolv mann i et minutt eller to og merker det ikke. Sånn kan vi ikke ha det, la han til.

Bakke kunne ikke umiddelbart svare på om Sogndal vil legge inn en protest etter kampen.

– Vi får se hva vi gjør med dette, men det må vi ta senere.

OPPGITT: Eirik Bakke var tydelig oppgitt etter at Fredrikstad hadde hatt 12 mann på banen. Foto: Hallgeir Vågenes

– Jeg har snakket med dommeren, og har bedt han gjøre rede for seg og sende en rapport. Så må Sogndal sende inn en protest, og da blir det en formell sak ut av det, sier dommersjef i fotballforbundet Terje Hauge til VG.

Dommersjefen er broren til Steinar Hauge som dømte kampen.

– Det er ikke bra hvis FFK har spilt med en mann for mye i nærmere ett minutt, men Sogndal kan først som sist bare droppe en protest, slår tidligere dommer Svein-Erik Edvartsen fast til Fredriksstad Blad og forklarer hvorfor:

– Den vil bli forkastet fordi det er overveide sannsynlig at den formelle dommerfeilen neppe påvirket kamputfallet.

DOMMER: Steinar Hauge dømte kampen mellom Sogndal og Fredrikstad. Her avbildet i kamp mellom Lillestrøm og Stjørdals-Blink. Foto: Annika Byrde

Fredrikstad-spissen Henrik Kjelsrud Johansen, som sto bak 2-1-målet som avgjorde kampen, mente det var «tull og tøys» å snakke om situasjonen der de hadde tolv spillere på banen.

– Det er ingen av oss utpå der som merker det. Jeg forventer at dommertrioen finner ut av det. De klarte ikke engang å vise opp riktige nummer på tavla, sa Johansen etter kampen.

Hans frekke vending i det 80. minutt satte ut vertenes forsvar. Det påfølgende skuddet gikk via to Sogndal-bein og i mål til 2-1. Ballen hadde retning utenfor før Martin Roseth styrte den inn, så det bokføres nok som selvmål.

Scoringen førte uansett Fredrikstad opp på tabelltoppen med full pott etter tre kamper. Det nyopprykkede laget har imponert stort i vår og gikk rett i strupen på vertene på Fosshaugane onsdag.

FFK dominerte mye av den første omgangen, men slet med å utnytte sjansene. Like etter hvilen kom imidlertid scoringen fra Nicolay Solberg, som hadde misbrukt en kjempemulighet før pause.

Etter 74 minutter skulle det løsne for vertene også. Fredrikstad-forsvaret var passivt på et oppspill fra Sogndal-keeper Serigne Mbaye, og Kristoffer Hoven fikk løpe fritt og dunke inn utligningen.

Like etter det skapte Fredrikstad en overgangsmulighet tre mot tre, men gjestene skuslet bort ballen. Henrik Kjelsrud Johansen skulle imidlertid sørge for 2-1 til FFK kort tid senere.

Rettelse: I bildeteksten til bildet av Sogndal-trener Eirik Bakke sto det at han het Geir Bakke. Det er det treneren i LSK som heter. Navnet i bildeteksten ble endret 27. mai klokken 01.46.