SPENSTIG: Fred hopper over et reklameskilt for å feire sin 1-0-scoring. Foto: NTB SCANPIX
1-1: Edinson Cavani jubler for sitt utligningsmål og blir gratulert av spissmakker Luis Suarez. Foto: NTB SCANPIX
HULK: En brasiliansk supporter utkledd som Hulk, som også er kallenavnet på en av Brasils stjerneangripere. Foto: NTB SCANPIX

Brasil — Uruguay 2-1

Det ligger an til drømmefinale i prøve-VM i Brasil, etter at hjemmelaget slo Uruguay 2-1 i den første semifinalen onsdag kveld.

Før kampen var hjemmelaget utpekt som favoritt. Dessuten var det nok et ønske hos de fleste nøytrale fotballtilhengere å få Brasil til finalen i sitt eget prøve-VM - ideelt sett mot regjerende verdensmester Spania, som spiller mot Italia i den andre semifinalen torsdag.

Uruguay viste ingen respekt mot Brasil, i alle fall hvis man skal tolke lagoppstillingen. For der var det ikke mindre enn tre spisser på banen samtidig: Edinson Cavani, Luis Suarez og Diego Forlan.

Og før kvarteret var spilt fikk Uruguay straffespark, etter at David Luiz rev ned Diego Lugano innenfor sekstenmeteren. Spissveteran Diego Forlan fikk oppgaven - og strøk. Brasils sisteskanse Julio Cesar slengte seg riktig vei og vippet vekk et svakt straffespark fra Forlan - til øredøvende jubel på Estadio Mineirao.

Fem minutter før første omgang var over, skulle Forlan og Uruguay angre bittert på straffebommen. Neymar mottok en langpasning og klarte å komme til avslutning fra trengt posisjon. Uruguays keeper Muslera måtte gi retur, og den satte Brasils spiss Fred i mål - hans tredje fulltreffer i turneringen.

Andre omgang var knapt i gang da Edinson Cavani gjorde sitt 15. landslagsmål for Uruguay, etter ubesluttsomt forsvarsspill av Brasil.

Etter Uruguays utligning ble kampen preget av to lag som så ut til å være redde for å tape, selv om både Brasil og Uruguay skapte et par halvsjanser.

Brasil var spillemessig hakket bedre, så det var ikke ufortjent da Tottenham-aktuelle Paulinho steg til værs på en corner tre minutter før slutt og stanget inn seiersmålet.

I finalen i prøve-VM venter altså vinneren av Spania og Italia som spiller torsdag. Spanjolene er klare favoritter mot et italiensk lag uten en viktig og mer moden Mario Balotelli.