— Vi kunne gitt oss selv et svært godt utgangspunkt med tre poeng mot Ålesund. Jeg vet ikke hvilke lag Tromsø har igjen, men dersom vi vinner våre tre siste kamper så tror jeg det skal holde til sølv. Eller bronse. Jeg tror på sølv , sa Bojan Zajic etter kampen.

VIF-angriperen gjorde troen på et godt resultat enda større for gjestene fra Oslo. Med en perle fra 20 meter skrudde han inn 1-0 i krysset, bak AaFK-keeper Sten Grytebust.

Skuddet var VIFs første sjanse i kampen, men frem til da hadde VIF har kontroll på banespillet – og hatt mest vilje.

Lot Aalesund ta over

Men 1-0 ble alt annet enn en vitamininnsprøytning for sølvjagende Vålerenga. AaFK tok over spillet, og med unntak av starten på 2. omgang var det de oransje som styrte, presset og ville klart mest.

Når de i tillegg scorer to praktmål - et hodestøt av Magnus Sylling Olsen etter flott pasningsspill, og et brassespark av Peter Orry Larsen – ble det null poeng der de fleste forventet tre.

- Jeg har ingen forklaring på hva som skjedde. Det virket rett og slett som om vi trodde jobben var gjort da vi fikk 1-0. I dag hadde vi en dårlig dag og dårlig formasjon , sa en tydelig skuffet Zajic, etter at laget hadde tapt sin første kamp på elleve oppgjør.

— Jeg er skuffet fordi vi har hatt en svært god periode, og burde klart å videreføre det i dag. Når vi får 1-0, burde vi klare å kontrollere kampen. Men så sovner vi i øyeblikkene, og det gjør at vi får to mål imot. Helt unødvendig, sier serberen.

Tett sølvkamp

Vålerenga ligger nå på bronseplass – to poeng bak Tromsø, med tre kamper igjen å spille av årets sesong. Rosenborg ligger poenget bak Vålerenga, men har én kamp mindre spilt. Dermed er det svært jevnt om sølv- og bronseplass.

For gullet er nå så godt som i Molde. Og AaFK har gitt sitt betydelige bidrag i så måte. I tur og orden har de slått Tromsø, spilt uavgjort mot Rosenborg og slått Vålerenga; de som var de argeste utfordrerne til seriegullet.

Statistikksenter Eliteserien:

Kommer tilbake

I sine tre siste kamper skal Vålerenga møte Fredrikstad (H), Strømsgodset (B) og Stabæk (H).

— Vi har hatt god flyt, og levert gode resultater i det siste. Helt frem til i dag mot AaFK. Det er viktig at vi kommer tilbake på vinnersporte allerede i neste kamp mot Fredrikstad. Så får vi se om det holder til sølv eller bronse når alle kamper er spilt, sier Zajic.

Og om det ikke skulle bli noen av delene?

— Da blir jeg svært, svært skuffet...