Tromsø Storm røk som forventet ut av kvartfinalen i NM fredag kveld. Etter å ha tapt 61–76 hjemme mot Kongsberg sist helg endte oppgjøret i Buskerud med 57–74-tap for Storm.

Dermed er fasiten en åttendeplass i serien og to tap i kvartfinalen for basketlaget som i mange år kjempet i toppen av BLNO.

– Nå er det på tide at vi kommer oss tilbake til toppen av norsk basketball der vi hører hjemme, sier Webb til iTromsø.

– Trenger ikke kreve noe fra ledelsen

Etter en sesong der Storm for første gang siden 1982 spilte uten importspillere er treneren tydelig på at akkurat det må endres inn mot sesongstart i oktober.

– Vi må hente importspillere. Ellers vil hele dette året være bortkastet. Den første delen av prosjektet med nye Tromsø Storm var i år. Nå trenger vi mer hjelp til alle våre unge spillere, sier Webb.

Tidligere i uka åpnet styreleder Kurt Figenschau for at Storm kan komme til å hente utenlandske spillere igjen inn mot neste sesong.

– Jeg trenger ikke kreve noe fra ledelsen. De har også peiling på basketball, og ser hva som må gjøres. Det vil være en urett mot det vi har gjort denne sesongen om vi ikke gjør grep, sier Webb.

Han ser for seg at klubben henter en spiller, men «sier ikke nei til to».

– Først og fremst skal vi sjekke hva som er status for de spillerne vi har i dag. Importspillere får jeg alltids tak i, fastslår treneren.

– Stolt pappa

En time etter kampslutt i Kongsberg poengterer nemlig treneren at han er glad for å se utviklingen mange av klubbens unge spillere har hatt i fraværet av utenlandske stjerner.

– Jeg føler meg litt som den stolte pappen akkurat nå. Ingen forventet at vi skulle komme til sluttspillet, og jeg vil berømme den jobben som er gjort. I dag lå vi under mye, men ga aldri opp. Vi var ikke gode nok, men kjempet videre og spilte med hjertet, sier Webb til iTromsø.

– I min siste periode i Norge har jeg trent et lag her i seks år, men aldri fått så mange komplimenter som med dette laget. Folk ser hva slags jobb vi har gjort med denne gjengen

Selv går Storm-treneren langt i å love at han ikke vil bryte kontrakten, og fortsetter i klubben også til høsten.

– Jeg har det bra i Tromsø, og kan ikke dra før jeg har den der kongepokalen, sier Webb.

Tromsø Storm har for ordens skyld ikke vunnet Kongepokalen siden oppstarten av BLNO, men forgjengeren Tromsø Basketballklubb klarte det i 1997.