Ingen andre i TIL er i nærheten av å ha de samme opplevelse som det Gamst'n har i de fire kampene han har spilt mot sunnmørslaget det siste året.

— Ingen tvil om at det blir spesielt i morgen. Kampene mot dem har vært både jævlige og fantastiske, sier Gamst Pedersen.

Rødt kort

Møtene med Aalesund på bortebane i fjor kunne ikke vært verre for den ambisiøse unggutten. To møter, to tap: 2-4 i serien, 0-2 i kvartfinalen i cupen. Det kunne vært å leve med, men for Morten ble det en annerledes følelse enn for de andre på laget.

— De kampene ble alt annet enn hyggelige for min del.

I seriekampen fikk han nemlig rødt kort på stillingen 2-3 bare tyve minutter før slutt.

— Det er faktisk det eneste røde kortet jeg har fått i min karriere. Det startet med at jeg skulle hatt frispark, og når jeg lå nede hektet jeg en spiller som kom løpende. Jeg tenkte at faen det ble et teit gult kort. Så smalt han opp det røde. Det ble tøft å rusle av banen da, sier 21-åringen.

Skade

Han og resten av TIL-gjengen fikk en ekstra sjanse til å hevne seg av NFF da de ble trukket til å spille mot Aalesund på bortebane i kvartfinalen i cupen senere i sesongen.

— Da skulle vi ha revansj. Det var det ingen tvil om, sier Gamst Pedersen.

Men igjen måtte han rusle av banen før slutt, denne gang lenge før slutt.

— Bare etter et kvarter ble jeg skadet, sier Gamst'n.

— Og på nytt ble det tap, enda vi rundspilte dem. Vi spilte oss inn i stolpen uten å få mål. Det var jævlig surt å ryke ut på denne måten når jeg bare kunne sitte og se på.

Opprykk

Alle gode ting er som kjent tre. At ordtaket fungerer fikk Morten og resten av TIL erfare i nest siste serierunde på Alfheim i fjor.

Motstander var selvsagt Aalesund og opprykket til eliteserien sto på spill. Og i snøkavet ville det endelig seg mot sunnmøringene. 2-1 seier og opprykksfest kunne ikke kommet mot enn bedre motstander.

— Jeg hadde tanken om å revansjere meg etter rødt kort og skade langt bak i hodet. Følelsen av å slå de hjemme i en slik kamp var enorm, det er ikke mulig å beskrive. Det var helt vilt, sier Gamst'n.

Kråmyra nok en gang

Men Morten var ikke ferdig med revansjen. TIL ble satt opp mot Aalesund i 1. serierunde i år, og TILs kantspiller var fortsatt hevnlysten. Scenen var satt. Første kamp i historien i eliteserien for Aalesund, og 9.000 elleville sunnmøringer forlangte hjemmeseier.

De hadde glemt Morten Gamst Pedersen. Men han hadde ikke glemt Kråmyra.

— Det var ufattelig deilig å bli felt, så score på straffe, før jeg også scoret på et frispark. Vi vant 3-2, og det at jeg fikk tatt to fluer i en smekk gjorde alt perfekt, sier Gamst'n.

Nok et møte

I morgen er det nok en gang AaFK som står på motsatt banehalvdel, for femte gang på knapt et år. Og det er ingen hemmelighet at en av «Gutan» gleder seg mer en de andre.

— Kampene mot dem har alle vært noe utenom de vanlige for meg. Så jeg hadde ikke hatt noe imot at jeg avgjorde kampen selv, sier Gamst'n.

— Men det viktigste er at vi vinner. Jeg vil nemlig ha enda en opptur mot dem...