Steaua Bucuresti — MFK 2-0

MFKs unggutter fikk det som ventet tøft i torsdagens vanskelige bortekamp mot Steaua Bucuresti i Europa League. De blåhvite sto mot rumenernes voldsomme press en halvtime, men så glapp det - to ganger.

Takket være en glitrende Ole Söderberg i MFK-målet, ble det med de to scoringene. Dermed står MFK fortsatt med tre poeng i sin gruppe i Europa League. Torsdagens motstander, Steaua, topper med sju poeng.

Tok styringa

Hjemmelaget festet grepet om kampen fra start, og var nær ved å ta ledelsen allerede etter fem minutter.

En glitrende Ole Söderberg hindret imidlertid ballen i å gå inn helt oppe ved krysstolpen. MFK evnet ikke å holde på ballen de gangene de fikk den. Midtbanespillerne ble løpende mellom, og backene ble stadig vekk utfordret av hurtige, tekniske Steaua Bucuresti-spillere.

Trøkket mot MFK-målet vedvarte, men hjemmelaget bommet på sjansene sine og Etzaz Hussain reddet på streken og holdt de blåhvite inne i kampen da det var spilt 16 minutter.

To kjappe mål

Det unge MFK-laget klarte å stå imot en halvtime, men så fikk hjemmepublikummet omsider noe å juble for. Cristian Tanase sendte avgårde et skudd som ble blokkert av et MFK-bein og ballen spratt opp i lufta. Vlad Chiriches var godt plassert og smelte den deretter i mål med et akrobatisk saksespark.

Den voldsomme jubelen fra publikum og den elleville speakeren hadde knapt dempet seg før ledelsen ble doblet. Iasmin Latovlevici fikk altfor mye rom på venstresiden, satte fart i retning MFKs 16-meter og serverte Raul Rusescu, som fikk en fot på ballen og overlistet Ole Söderberg.

Alexandru Chipciu forsøkte seg på skudd etter 36 minutter, men Söderberg var våken og hindret en tredje scoring. To minutter senere var Magnar Ødegård nær ved å score selvmål etter et innlegg fra venstre, men MFK-keeperen reddet nok en gang.

Brente straffe

Hjemmelagets tomålsledelse sto seg til pause. 13 minutter ut i 2. omgang burde rumenerne scoret igjen. Magne Simonsen dro i trøya til Chipciu inne i 16-meteren, og Steaua-spilleren gikk deretter over ende. Dommeren var sikker i sin sak, ga Simonsen gult kort og hjemmelaget straffespark.

Cristian Tanase klarte imidlertid ikke å beholde roen fra straffemerket, og formsterke Ole Söderberg fikk bokset ballen unna. Samme Tanase forsøkte seg på skudd etter både 64 og 70 minutter, men det første gikk over og det andre ble reddet av Söderberg.

Jeg føler meg i kjempeform og synes det gikk veldig bra for min egen del i dag. Jeg har hatt spesialtrening på straffespark med Richard (Hartis) og det funket fint. Nå håper jeg at jeg får stå også i kampen mot Rosenborg , sier Söderberg.

MFK evnet aldri å legge inn en skikkelig offensiv mot Steaua i 2. omgang, men var hakket hvassere enn før pause. Det åpnet seg en mulighet etter 50 minutter, da Etzaz Hussain spilte fri Victor Johansen nede på venstresiden. Johansen slo inn i boksen, men pasningen ble for høy for en jaktende Joshua Gatt inne i boksen.

Flere forsøk

Etter 73 minutter var det kaptein Børre Steenslid sin tur. Keeper rotet i feltet på en MFK-corner og ballen falt ned i farlig sone. Steenslid forsøkte seg, men hjemmelaget fikk avverget til ny corner.

Ni minutter senere skar Chipciu inn i 16-meteren og forsøkte å sende ballen inn ved Söderbergs lengste stolpe. Det skortet imidlertid litt på presisjonen, og MFK kunne puste lettet ut.

MFK brukte alle byttene sine i 0-2-tapet mot Steaua. Abdou Karim Camara kom inn for Andreas Hollningen i pausa.

Videre erstattet Eirik Hestad Joshua Gatt da det var spilt 70 minutter, og Ivar Furu fikk de siste minuttene for Etzaz Hussain.