TIL har i flere år vært blant de 3-4 beste klubbene i eliteserien når det gjelder folks inntrykk og hvilket omdømme klubben har. Nå viser en ny undersøkelse at TIL er best likt av samtlige norske topplag.

Det er administrerende direktør i TIL, Stig-Ove Sandnes, naturlig nok svært fornøyd med.

Topper siste måling

– Tromsø IL er én av Nord-Norges sterkeste merkevarer. Godt omdømme er avgjørende for at publikum, supportere, bedrifter, samarbeidspartnere, det offentlige og andre fotballinteresserte med stolthet kan identifisere seg med TIL. Stolthet og identitet er viktige ingredienser i fotballen. Dette er en sterk anerkjennelse til det arbeidet klubben driver, påpeker han.

Det er Nordens største analyse— og rådgivningsselskap innen sport, sponsing og events, Sponsor Insight, som har gjennomført undersøkelsen. De foretar hver måned nasjonale undersøkelser av klubbene i toppfotballen.

Sist måling, som gjaldt for perioden juni/juli, endte altså med at TIL toppet statistikken relatert til hvilket omdømme eliteserieklubbene har, både når det gjelder svarene fra befolkningen generelt, og blant de fotballinteresserte.

Knepen seier

Undersøkelsen er nemlig gjennomført slik at folk har fått følgende spørsmål: ”Hvilket inntrykk har du av følgende Tippeligaklubber?” De har så rangert samtlige lag i eliteserien på en skala fra 1-7, hvor 7 er best.

Hos befolkningen generelt topper TIL målingen med et gjennomsnitt på 4,6 poeng, mens Molde følger hakk i hæl med 4,5 poeng. På tredjeplass ligger Fredrikstad med 4,4 poeng, mens Rosenborg innehar fjerdeplassen med nøyaktig like mange poeng som FFK.

Når det gjelder målingen som er foretatt blant de fotballinteresserte oppnår TIL et enda høyere poengsnitt. Her topper de listen med et gjennomsnitt på 4,9 poeng, mens Haugesund innehar andreplassen med 4,8 poeng. Deretter følger Molde, Fredrikstad og Rosenborg, som har et poengsnitt på henholdsvis 4,7, 4,7 og 4,6 poeng.

Også når det gjelder folks favorittlag scorer Gutan høyt. Her må imidlertid TIL se seg slått av Rosenborg som topper statistikken med et snitt på 14,3 prosent blant den generelle befolkningen, og hele 20,8 prosent blant de fotballinteresserte.

– Sier mye om TILs posisjon

TIL innehar imidlertid en fin andreplass, med 7,2 prosent blant befolkningen, og 11 prosent blant de fotballinteresserte.

Også dette er gledelige nyheter for Sandnes.

– At Tromsø IL er den klubben i eliteserien, som etter Rosenborg, har flest supportere og sympatisører, sier mye om TILs posisjon og status i hele landet. Dette forplikter selvsagt i det videre arbeidet og krever at TIL opptrer ryddig og skikkelig i alle situasjoner, forklarer Sandnes.

Norsk Toppfotball (NTF) har i flere år samarbeidet nært med Sponsor Insight om analyser og rådgivning innen toppfotballen, og disse undersøkelsene er en del av NTFs arbeid overfor sine medlemsklubber.