Danny Butterfield, til venstre, ønskes av Viking på lån Her i aksjon for Crystal Palace mot Fulhams Mark Pembridge. (Foto: Digitalsport)

Roy Hodgson så 1. januar Fulham mot Crystal Palace. Han jobber med å få lånt en av midtbanespillerne til Crystal Palace som spilte denne kampen. Viking-treneren prøvde også å få lånt den samme spilleren i sommer, men da satte Crystal Palace foten ned.

— Vi har ikke fått til noen avtale ennå, men om vi klarer det skal du få vite navnet på spilleren. Det er den samme spilleren vi prøvde å låne i sommer, forrige gang overgangsvinduet var åpent, sier Hodgson.

— Jeg så ham spille mot Fulham, faktisk har han spilt de tre siste kampene, sier Hodgson.

Den eneste spilleren som kun har spilt de tre siste kampene er Danny Butterfield. Den 25 år gamle engelskmannen kan spille både høyre back, høyre ving og sentralt på midtbanen.

Butterfield mistet kun én seriekamp forrige sesong. Denne sesongen er det blitt lite spilletid - de tre siste kampene er alt han har spilt.

— Som sagt har vi ikke fått til noen avtale ennå, men jeg forstår på personene som er involvert at mulighetene for å få spilleren på lån er til stede, sier Hodgson.

Palace kjøper nytt

De andre midtbanespillerne som var i aksjon for Palace da Hodgson så kampen mot Fulham var Wayne Routledge, Aki Riihilahti, Tom Soares og Vassilis Lakis.

Routledge er en lovende 19-åring som har spilt det meste denne sesongen. Riihilahti er en av klubbens mest populære spillere, mens Lakis nylig ble kjøpt fra AEK Aten. Soares er en annen ung spiller. Han har spilt to kamper fra start - begge i julerundene - og kommet inn som innbytter i fire andre.

Crystal Palace har slitt denne sesongen og etter 21 kamper ligger de tredje sist. Det er ventet at de vil bruke penger på å styrke troppen nå som det engelske overgangsvinduet åpner. Den danske midtbanespilleren Jan Kristiansen fra Esbjerg er nevnt som en aktuell forsterkning, samt noen lånespillere fra italienske Inter.

Det kan åpne for at Viking kan låne fra Crystal Palace - klubben hvor Hodgson har mange gode kontakter.

Målvakt Anthony Basso ble anbefalt Hodgson gjennom trenere i klubben og Vikings målvaktstrener Kurt Hegre har vært på studietur der.

Starter denne uken

Vikings spillere og trener skal møtes for første gang onsdag etter den lange juleferien.

— Vi starter med en orientering om morgenen hvor vi vil fortelle om opplegget fremover. Etter det blir det treninger, sier Hodgson.

Andre klubber har hatt en kortere ferie enn Viking - Roy Hodgson mener spillerne har best av ikke å ikke drive sesongoppkjøring like lenge.

— Nå i starten kommer vi til å ha fokus på det fysiske. Dersom det lar seg gjøre å trene fotball, så kommer vi til å gjøre litt av det. Mye avhenger av været, sier Hodgson.

Fakta Danny Butterfield