STUTTGART — MOLDE 0-1

Stuttgart (rbnett.no): MFK gjennomførte de første 45 minuttene mot formlaget Stuttgart på en forbilledlig måte. Da Davy Claude Angan i tillegg scoret på overtid, fikk de blåhvite et glimrende utgangspunkt før resten av kampen.

Stuttgart skapte en rekke fete sjanser i 2. omgang, men med en salig blanding av flaks og dyktighet klarte MFK å stå imot presset. Dermed endte de på seks poeng i gruppe E i Europa League, og kunne i tillegg innkassere 200 000 euro for triumfen.

– Vi fortjente seieren. Vi har ikke spilt seriefotball på over to uker. Det er bra å slå Stuttgart på bortebane , sa Angan til Canal 9 etter kampen.

Respektløst

MFK gikk respektløst til verks på mektige Mercedes-Benz Arena torsdag kveld. De blåhvite rullet opp en rekke kontringer, og var nær scoring flere ganger det første drøye kvarteret.

Davy Claude Angan skal ha mye av æren for det første forsøket, som kom etter 13 minutter. Stuttgart-keeper Sven Ulreich var langt ute i feltet for å stoppe et MFK-angrep da han ble rundet av Angan.

Angriperen satte fart ned til dødlinjen og sendte etter hvert ballen inn i foran det tomme målet. Dessverre for MFK traff ikke pasningen en medspiller, og Stuttgart kunne dermed puste lettet ut.

Tre minutter senere yppet de blåhvite seg igjen, denne gangen ved Jo Inge Berget, som satte fart rett mot mål og passerte to Stuttgart-spillere. Berget kom mutters alene med Ulreich, men keeperen gjorde målet lite og fikk klarert til corner.

Angan rystet tyskerne

Etter en rolig periode, begynte Stuttgart å trykke på litt mot slutten av omgangen.Storscorer Vedad Ibisevic ble spilt fri og kom alene med Espen Bugge Pettersen etter 38 minutter. MFK-keeperen rykket kjapt ut, kastet seg ned og fikk slått vekk skuddet som fra fem-seks meters hold.

Davy Claude Angan har hatt en tung høst i MFK-trøya, men på overtid av 1. omgang fikk angriperen seg en solid opptur. MFK satte i gang en hurtig kontring, som endte med at Martin Linnes spilte fri Angan foran Stuttgart-målet. Ivorianerens første skudd ble stoppet, men keeperen ga retur og den andre muligheten ga ikke Angan fra seg. Han trillet ballen inn i det åpne målet, til stor jubel blant de tilreisende MFK-supporterne.

Harnik farlig frempå

Da lagene kom på banen igjen etter pausen, gikk det bare et par minutter før hjemmelaget kom til en gedigen sjanse. Innbytter Martin Harnik var helt alene på bakre stolpe da han fikk ballen, men en feberredning av Bugge Pettersen hindret ham i å finne veien til nettmaskene.

Harnik var spilleren som skapte farlighetene for vertene, og både etter 62 og 69 minutter var han nær ved å utlikne MFKs ledelse. Etter 62 minutter dempet han ballen og vendte elegant opp ved bakre stolpe, men skuddet gikk rett på keeper. Etter 69 minutter forsøkte han seg fra motsatt side, til venstre for MFK-målet, men nok en gang fikk Bugge Pettersen en hånd på avslutningen og styrte den utenfor stolpen.

Stuttgart holdt oppe trykket, men MFKs forsvarere - med Vegard Forren i spissen - sto imot. Forren var for øvrig lappet sammen etter å ha fått en albue i hodet i 1. omgang. Stopperen måtte forlate banen i flere minutter for å stoppe blodstrømmen.

Sløste med sjansene

Et kvartér før full tid var vertene farlig frempå igjen. Bugge Pettersen var utspilt, men Vegard Forren beholdt roen og fikk etter hvert ballen ut av faresonen.

Da Vedad Ibisevic ikke klarte å score fra noen få meters hold noen minutter senere, lå frustrasjonen og irritasjonen tykt utpå hjemmelagets spillere og supportere.

MFK sto imot presset, og fikk dermed en strålende avslutning på en innholdsrik 2012 - sesong.