Den siste av Molde Fotballklubbs 48 offisielle kamper i 2012 har liten sportslig betydning siden klubben uansett ikke kan gå videre til mellomspillet i Europa League.

Men for Vegard Forren kan dette likevel bli de viktigste 90 minuttene så langt i karrieren.

– For spillere som vil til en større klubb, er den neste kampen alltid den viktigste. Og dette er den siste Molde skal spille før overgangsvinduet åpner, fastslår Fifa-agent Jim Solbakken som styrer kontakten med interesserte klubber i utlandet.

Stor interesse

Han har jobbet spesielt mot England og Tyskland de siste ukene. Torsdag skal han ha med seg en rekke speidere og ledere som skal lage sine siste rapporter i «Forren-saken».

– Jeg kommer nok ikke til å sitte aleine på tribunen, nei, men jeg kommenterer ikke navnet på en eneste klubb. Interessen er fortsatt stor, både for Vegard og for flere andre Molde-spillere, sier Solbakken som også har opplevd hyppige henvendelser rundt Magnus Wolff Eikrem gjennom sesongen.

– Vegard har lyst på ei ny utfordring, samtidig har han det veldig bra i Molde. Hvis det ikke kommer opp noe som er riktig for både ham og klubben, så fortsetter Vegard i Molde. Nå skal han spille kamp på torsdag, og så får vi se hva som skjer etterpå, sier Solbakken som allerede befinner seg i Tyskland.

Tidligere har toppklubber i Belgia og Nederland også vist interesse for Moldes beste spillere. Forren selv ønsker seg til England eller Tyskland.

–Ikke noe nytt

Forrens rådgiver Sverre Mauseth vil heller ikke si noe om hva han tror interessen rundt Forren vil føre fram til.

– Interessen har vært stor og den er der fortsatt. Det har vært henvendelser fra en del klubber som ikke vurderes som interessante nok. Men jeg har ikke noe nytt å si rundt Everton eller andre klubber nå, sier Mauseth som også skal til Stuttgart i forbindelse med Moldes kamp i Europa League.

Everton på plass

Everton har fulgt midtstopperen tett i flere år. Den tidligere toppkeeperen Bryan King har sett MFK-spilleren i aksjon gjentatte ganger, blant annet borte mot FCK.

Hjemme mot Steaua Bucuresti var sjefsspeider David Weir på Aker stadion.

Både King, Weir og flere andre i Everton-apparatet kom til Molde for å se hjemmekampen mot København sammen med manager David Moyes.

Sjefen sjøl var også til stede da Forren storspilte i landskampen borte mot Ungarn.

Nå skal altså Premier League-klubben se Forren i aksjon en siste gang før klubben bestemmer seg for å legge inn bud eller ikke. Etter det Romsdals Budstikke erfarer skal Everton ha flere representanter på Mercedes-Benz Arena i torsdagens kamp i Europa League.

Det kan tyde på at klubbledelsen fortsatt ikke er overbevist om at Forren er rett mann å satse på når Everton skal forsterke midtforsvaret.

Forren på ferie mandag

Mandag reiser Forren til USA på ferie sammen med flere av lagkameratene i MFK.

Dersom midtstopperen ikke blir solgt i løpet av denne uka, vil det derfor neppe skje noe konkret før jul.

– For å si det slik: Overgangsvinduet åpner ikke før 1. januar. Og akkurat nå er det ingenting som tyder på at det skjer noe på denne sida av juleferien, sier Jim Solbakken.

Vegard Forren besvarte ikke Romsdals Budstikkes henvendelser i går.