- En enorm lettelse

<p><strong><a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=286085">Løv-Ham – Bryne 1-2</a>:</strong> Imponerende effektivitet sikret seieren og trygg plass.</p>

Publisert:

SIKRET PLASSEN: Jublende Bryne-spillere etter kampslutt. Foto: Astrid M. Nordhaug

  • Kristian Oftedal Kvendseth
Denne artikkelen er over ni år gammel

— Dette var helt fantastisk. Vi gjør en meget god bortekamp og vinner fortjent. Nå er jeg bare helt tom, sier en smilende Tommy Bergersen til Aftenbladet.no, like etter kampen mot Løv-Ham.

Det ble en hendelsesfattig førsteomgang i regnværet på Varden Amfi. Bryne gikk forsiktig ut i en 4-1-4-1-formasjon og hadde stort sett god kontroll omgangen gjennom.= Gjestene fra Jæren forsvarte seg med kløkt og aggressivitet, og skapte flere ganger brudd mot et Løv-Ham som kjemper for kvalikplass på den øvre halvdelen av tabellen.

Sjansene, eller rettere sagt halvsjansene, var det likevel vertene fra Fyllingsdalen som spilte seg til før hvilen. Den første fikk hjemmelagets Fredrik Haugen da han headet like over etter en dødball. Da var det spilt 18 minutter.

Flere farligheter å skrive gjennom var det ikke før pause omgangens siste ti minutter. Da glapp det to ganger for Bryne-midstopper Christer Fjellstad. Først mistet han ballen etter en dårlig touch, og deretter da han feilberegnet et innlegg. Men begge gangene ryddet lagkameratene opp, og lagene gikk til pause etter en omgang med bare mindre hendelser å skrive hjem om.

Etter pause ble det mer fart i kampen. Bare minutter var spilt av 2. omgang da Løv-Hams midtbanespiller Fredrik Haugen sendte avgårde et kanonskudd fra drøye 25 meter. Ballen hadde retning mot krysset, men Anders Kristiansen i Bryne-målet strakk seg og slo ballen til hjørnespark. Like etter fikk bortelaget sin første mulighet.

Se høydepunktene fra kampen her:

svp://95970?view=ap

<u>Løv-Ham — Bryne: Høydepunkter</u>

Effektive Bryne

Geir André Herrem fikk et langt og høyt oppspill som han flikket med seg i bakrom. Bryne-spissen var både kjappere og sterkere enn de to Løv-Ham-stopperne som bare kunne beundre Herrems kalde avslutning i langhjørnet alene med Løv-Hams keeper. Dermed 1-0 til Bryne og vill jubel foran den store delegasjonen fra B-gjengen som hadde tatt turen til Fyllingsdalen.

- Jeg fikk et oppspill, og så jo at jeg var ganske alene. Jeg tok en råsjanse, stakk gjennom og lykkes. Det var helt vanvittig å se den ballen gå inn, jubler Geir André Herrem.

Etter scoringen tok hjemmelaget fullstendig over. De hvite og grønne skapte flere store muligheter, men både stolper, Bryne-keeper Anders Kristiansen og forsvarsspillere sto i veien for Løv-Hams avslutninger. Så, ut av ingenting, slo effektive Bryne til igjen.

Klaus Vikesdal Petersen utfordret sentralt i banen og slapp ballen perfekt til Sverre Larshus Larsen som vakkert lobbet inn 2-0 etter 69 spilte minutter på Varden Amfi.

Løv-Ham fikk sin redusering ti minutter senere, da Sindre Marøy løp et presist hjørnespark i mål, men det store stormløpet mot Bryne-målet mot slutten uteble, og dermed kunne jærbuene juble for seier og fornyet kontrakt i 1. divisjon.

- Jeg er stolt av guttene i dag. At vi vinner en så viktig kamp, på bortebane og mot et lag som kjemper om kvalik til eliteserien, er enormt bra. Det har vært en tøff høst, men vi har kommet gjennom den og avgjorde alt selv. En utrolig sterk prestasjon, oppsummerer Bryne-trener Tommy Bergersen.

Publisert:

Les også

  1. Sandnes Ulf må bite negler

  2. Sarpsborg mot opprykk, håp for Follo

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball 1. div