RIVALENE: Vålerenga, her ved direktør Jan Tore Kjær (med rygger til) og trener Espen Shampo Knutsen, er Oilers´ hovedrivaler i årets serie. Foto: Henning Rugsveen

På forsesongen har det vært mye snakk om Oilers ute i Europa og hvor gode vi er. Det var Continental cup først, så European Trophy, som om vi nesten hadde glemt at vi fortsatt må vinne den norske ligaen for å komme oss noen vei.

Vi åpner serien mot Frisk Asker i dag, sikkert et godt lag denne sesongen også, men et lag vi bør slå oftere enn ikke om vi skal kjempe om de medaljene vi vil ha.

Den beste troppen

Petter (Thoresen) sa tidligere at årets tropp på papiret er den beste Oilerstroppen noensinne, mens Pål Higson uttalte i sommer at laget så bedre ut på daværende tidspunkt enn det gjorde da sesongen sluttet. De som var i DNB-arena den 13. april husker ihverttfall hvordan sesongen sluttet, den stemningen glemmer de nok aldri. For de andre som gikk glipp av kvelden da Oilers ble Norgesmestere for 3. gang skjønner nå hvor lista for årets sesong er lagt. Men det stopper ikke der.

Til og med Kjær...

Til og med Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær, som er kjent for å fyre opp stemningen, innrømmer at Oilers ser farlige ut og at ting må falle på plass om VIF skal kunne kjempe mot Oilers i toppen. Ja, så har vi lagt presset litt på oss selv, men det tror jeg hver og en i den garderoben syns er helt fint. Vi tar en forventning om at vi skal være gode over et potensielt nedrykksspøkelse hver dag. Det er bare noe som hører med når du spiller på et godt lag. Vil du spille om muligheten til å vinne noe, så må man være villig til å tåle steken om man ikke skulle prestert etter forventningene.

Vinnerkultur

Vi var i samme situasjon før 2011/2012 sesongen. Vi hadde et godt lag og de fleste hadde nærmest delt ut medaljene til oss før sesongen startet. Kanskje mest fordi vi var det eneste laget som turte å si at «i år skal faen meg vi vinne». Thoresen har innført en vinnerkultur som tillater klubben å tørre å si at «vi vil være best», noe som enkelte andre klubber i Norge har manglet. Enkelte lag er fornøyde med å være i midtsjiktet år etter år, men ikke vi. Det året håndterte vi det presset om å være favoritter og vant serien med 21 poeng og ble norgesmestere. Den samme utfordringen står vi ovenfor i år også.

Trekker i samme retning

Ja, vi har prestert ganske gode resultater i treningskampene og ja, vi har et bra lag. Men vi har også en del ting å jobbe med. Folk mener vi er så fryktelig gode at det er fort gjort å ta foten av pedalen og bli komfortable. Den fellen tror jeg ikke vi kommer til å gå i. Det er en god blanding av eldre rutinerte og unge sultne spillere i årets tropp som alle trekker i samme retning. Vi har vist i forsesongen at vi kan prestere på et høyt nivå, nå er det bare opp til oss selv å gjøre det gjennom årets sesong.

Sannheten er at det vi har prestert ikke er verdt noenting hvis vi ikke bygger videre på det fremover. Det er nå vi begynner å telle poeng, så nå er det på tide å ta et steg tilbake og konsentrere seg om det som faktisk er viktigst hvert år, å prestere fremfor å prate.

Vi stiller med fullt lag av tilgjengelige spillere, altså uten Sveum og Schaus. Årets sesong er snart i gang. Hva tror du om årets Get-liga?

Ruben