BYÅSEN – STORHAMAR 31-21 (18-7)

Allerede etter ni minutter viste Camilla Herrem at det ikke var noen mulighet for at semifinalen mot Storhamar ville bli hennes siste kamp for Byåsen.

— Jeg merket det da jeg løp inn i hallen her i dag, at hjertet banket litt ekstra og at jeg fikk klump i halsen. Jeg tenkte bare, ikke begynn å grine, ikke begynn å grine, sier Herrem etter kampen.

— Jeg hadde det i bakhodet, men så ser du hvordan vi spiller, og det var jo aldri noe tvil om hvem som var det beste laget i dag, smiler venstrevingen.

I kjent stil kjørte hurtigtoget fra Sola fra motstanderne og satte inn et kontringsmål fra noe så uvanlig som høyrebackposisjonen. Byåsen ledet med tre mål etter ti minutter, 7-4. — Det blir litt sånn når vi tar kjappe avkast, plutselig var det en åpning så da gikk jeg for det. Det var kult det, sier en smilende Herrem etter kampen.

Fullstendig overlegne

Det var aldri tvil om hvem som var det beste laget i Trondheim Spektrum onsdag kveld. En finaleplass i sluttspillet stod på spill, men enda viktigere; en kvalifiseringsplass i Mesterligaen til høsten.

Byåsen lå under med ett etter borteoppgjøret mot Storhamar på søndag, hvor resultatet ble 28-27. Det var derfor et hjemmelag som var svært revansjesugen og på hugget fra dommeren blåste i fløyta.

Kampen startet jevnt, men det tok ikke lang tid før de rødkledde tok over showet. Forsvaret med Raja Toumi, Marie Henriksen og Maren Gundersen i spissen, hadde god kontroll på gjestene, og målvakt Therese Pedersen, som storspilte i førsteomgangen, tok de få skuddene som slapp forbi dem.

Godt forsvar førte til mange raske kontringsmål, samtidig som hurtig tempoi den etablerte fasen, som gjestene ikke klarte å følge med på, ga dem fire mål på straffekast: Alle signert Raja Toumi.

Storhamar-spillerne ble etter hvert svært frustrerte og laget brukte sin andre time-out kun femten minutter ut i kampen. Da hadde det gått hele ti minutter siden de satt forrige ball i nettmaskene.

Byåsen var fullstendig overlegne i siste halvdel av førsteomgangen og ledet med hele elleve mål, 18-7 til pause. Raja Toumi var hjemmelagets toppscorer med sine sju mål før hvilen.

Etter pausen var det kun et spørsmål om hvor mange mål Byåsen skulle vinne med, og selv om Byåsen byttet ut flere av sine mest rutinerte spillere, så fortsatte ledelsen å øke.

Den yngre garde fortsatte der Camilla Herrem, Raja Toumi og Tonje Nøstvold slapp, og det sto 28-14 på måltavla da det kun var ti minutter igjen av kampen. Kampen endte med timålsseier 31-21. ## - Perfekt å slå Larvik

— Det er sånne kamper jeg lever for, der man har alt å tape. Vi er best under press, gliser Herrem etter kampen.

Nå er det klart for sluttspillfinaler mot Larvik 7. og 14. mai, og de kampene blir hennes siste for klubben hun har spilt for de siste åtte årene. Til høsten reiser hun til rumenske Baia Mare.

— Det blir veldig greit å avslutte mot Larvik, det føles liksom riktig på et vis, og det hadde vært helt perfekt å slå dem altså, smiler lynvingen.

- Tertnes slo Larvik i dag, og brøt den endeløse rekken med ubeseirede kamper. Da er det vel muligheter for dere også?

— Alt er mulig. Hvis vi spiller slik vi gjorde i førsteomgangen i dag, så kan det bli en veldig jevn finale, sier Herrem.