Seieren glapp for Kongsvinger, noe som betyr at skogvokterne bare har en teoretisk sjanse til å overleve i eliteserien.

Mads Stokkeliens utligning til 3-3 i det 77.minutt sendte med all sansynlighet Tony Gustavssons menn ned i 1.divisjon.

Kongsvinger-treneren må dermed innse at jobben han kom for å gjøre, nemlig berge Kongsvinger fra nedrykk, falt i grus i dag.

— Vi er selvfølgelig skuffet over resultatet, og at vi slipper inn det målet mot slutten. Men nok en gang scorer vi flere mål, og jeg er fornøyd med de ofensive prestasjonene, sier Gustavsson.

Som så mange ganger tidligere i år skapte hjemmelaget nok målsjanser til å vinne kampen, men svensken ergret seg over at laget hans mistet konsentrasjonen på tampen.

- Vi viser mot og vilje til å angripe og får uttelling, men så slipper vi inn et veldig billig mål mot slutten, det var skuffende, legger Gustavsson til.

KIL snudde etter svak åpning

Hjemmelaget fikk den verst tenkelige starten på kampen da Fredrik Strømstad fant Ole Martin Årst med en nydelig pasning. Veteran-spissen serverte Christer Kleiven som dundret gjestene i ledelsen etter 11.minutter.

Kongsvinger kom tilbake etter 20.minutter da Adem Guven flikket en ball videre til Kim Holmen, som scoret sitt første mål for klubben da han lobbet ballen over Kenneth Høie i Start-buret.

Målet tente Gjemselundpublikummet og Kongsvinger tok også ledelsen drøye halvtimen ut i omgangen. Denne gang var det unggutten Lars Christian Krogh Gerson som med et utsøkt langskudd sendte vertene i ledelsen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1. ## Årst-mål igjen

Knut Tørum måtte ha benyttet pausen med noen velvlgte ord, for det gikk ikke lenge før det var balanse i regnskapet igjen på Gjemselund.

Espen Hoff kom seg fint fri på kanten og slo en perfekt pasning inn bak Kongsvingers forsvarsfirer og hvem andre enn Ole Martin Årst dukket opp og satte enkelt inn 2-2. Men bare minutter etterpå, lyktes Kongsvinger med en dødball. Akrobatiske Kim Holmen sendte i vei et salto-innkast som fant pannebrasken til en ruvende Mame Niang som headet ballen ned i hjørnet, 3-2. Kampen fortsatte å bølge fram og tilbake. Begge lagene skapte målsjanser, men Start nektet å gi seg.

Da det kunne se ut som at hjemmelaget ville klare å knipe til seg alle poengene dukket altså Mads Stokkelien opp inne i boksen og headet inn utligningen som også ble det siste målet i kampen.

Uavgjort og poengdeling på Gjemselund var på ingen måte det noen av lagene ønsket seg før avspark. For Kongsvinger betyr resultatet etter alt å dømme at laget rykker ned i år. Start på sin side har fortsatt mulighet til å knipe 4.plassen med full uttelling de siste kampene.

DUELL: Carl Erik Torp kjemper mot Fredrik Strømstad. (Foto: Scanpix) Alle rundens mål: