En drøy måned etter at Jone Samuelsen skrev verdenshistorie med pannebrasken må Odd Grenland-spilleren se seg slått av en hodesterk japaner.

Det var i kampen mot Tromsø 25. september at Samuelsen fikk drømmetreff godt inne på egen halvdel.

TIL-keeper Marcus Sahlman hadde blitt med frem på et Tromsø-angrep, og en snartenkt Samuelsen nikket ballen i åpent mål.

Leif Otto Brekke i Odd Grenland gjorde den offisielle målingen sammen med to politimenn, og målebåndet viste 57, 3 meter. Det var ny rekord, og Odd meldte at de ville informere Guinness rekordbok.

På direkten

Men nesten før blekket er blitt tørt kommer nyheten om at japanske Ryujiro Ueda sannsynligvis har smadret rekorden.

I en kamp mellom Fagiano Okayama og Yokohama FC, på nest høyeste nivå i japansk J-liga, ble Ueda matchvinner på ufattelig vis.

I det 69. minutt dunket Yokohama-keeper Kentaro Seki et utspark fra mål godt inn på Fagianos halvdel. Midtstopper Ueda støtet frem, og nikket ballen før den traff bakken. Ballen skjøt fart tilbake der den kom fra, og spratt over keeperen – og i mål.

— Så ikke ballen

Banemannskapet så sitt snitt, og målte scoringen til å være 58,6 meter. Videoen tyder også på at Samuelsens rekord er slått, og japanerens mål er uansett enda mer spektakulært enn nordmannens.

— Jeg fokuserte kun på å komme meg tilbake i målet. Jeg så ikke ballen skikkelig før den lå i nettet, sier en sjokkert keeper Seki til goal.com.

Det er ventet at J-ligaen vil søke Guinness rekordbok om ny verdensrekord.