Han har ikke spilt i serien siden overgangen fra Kongsvinger, John Pelu. Fire kamper ut i sesongen ble ikke situasjonen akkurat bedre. Onsdag ga nemlig disiplinærkomiteen i NFF tre kampers karantene etter 2. divisjonskampen mot Tromsdalen for snart to uker siden, noe som betyr at han også mister de to neste eliteseriekampene.

— Jeg var vel ikke den første som trengte dette nå, sier en skuffet Pelu til Adresseavisen, og tenker tilbake:

Det er spilt 43 minutter av RBK 2s kamp mot Tromsdalen. Pelu, som akkurat har scoret, jager en lang ball opp langs siden. Det ender i en duell, hvor de få oppmøtte TUIL-supporterne plutselig begynner å rope. Linjemannen vinker febrilsk.

— Deretter blåser dommeren. Jeg tror det er for pause, og rusler mot garderoben. Deretter hører jeg at speakeren sier jeg har fått rødt kort. Jeg trodde ikke det jeg hørte, og sa fra til dommeren.

- Hva sa du?

— Jeg lurte på hva som hadde skjedd. Ikke mer enn det.

- Det er sagt at du sparket etter spilleren. Gjorde du det?

— Jeg mener ikke det. Siden har både motspilleren, og TUILs trener sagt at kortet var feil idømt. Dette er helt utrolig, sier Pelu.

Ved å få karantene i 2. divisjon må en spiller også sone eliteseriekampene som pågår i mellomtiden. Det betyr at oppgjørene mot TIL og Stabæk går fløyten.

— Jeg trengte ikke dette. Og sant å si, er jeg litt overrasket over at jeg ikke har spilt noe så langt, også. I hvert fall med tanke på at Steffen (Iversen) og Marek (Sapara) har vært skadet.

- Frustrerende?

— Det er overraskende, og jeg er «litt besviken». Men det er for tidlig å være frustrert. Det har gått bare to måneder, sier han. Men mangelen på spilletid har gått såpass innpå ham, at Pelu innrømmer at han neppe har utviklet seg som spiller etter overgangen.

— Trening er én ting. Å spille kamper er noe annet. Det er der du ser om du har blitt bedre. Og så langt har jeg jo ikke peiling, sier han.!,