Brann har vært i samtaler med Hannover-spilleren Henning Hauger, med tanke på å bringe midtbanespilleren til Bergen som erstatter for Rodolph Austin.

Dette bekrefter Branns sportskoordinator Rolf Magne Walstad. Uten at helgelendingen ser på Prosjekt Hauger som spesielt realistisk.

Vi må kikke oss rundt og se hva som foregår i markedet. Foreløpig, med all den informasjonen jeg sitter inne med nå, ser det ikke ut som det går an å få Henning til Bergen , sier Walstad.

Hauger er under kontrakt med Bundesliga-klubben Hannover 96. Etter en lovende start på fjorårssesongen, pådro den tidligere Stabæk-spilleren seg en lyskeskade. Han var ute i fire måneder, og gjennomgikk to operasjoner. Nå er Hauger tilbake, har tatt del i flere av Hannovers treningskamper og var i går i troppen til nordtyskernes kvalifiseringskamp til Europa League mot irske St. Patricks.

— Hauger er en spiller i Huseklepp-kategorien. Egentlig befinner han seg ikke på vår hylle, men vi ønsker å sjekke hva som kan være mulig også av det umulige, sier Walstad.

- Ikke akkurat nå

Brann er i tenkeboksen vedrørende hva de skal foreta seg etter at Rodolph Austin forsvant til Leeds. Foreløpig har man konkludert med at dersom Austin skal erstattes, må det være av en kapasitet som er klart bedre enn unge spillere som Kristoffer Barmen og Fredrik Haugen.

Brann har tidligere snust på Odd-spilleren Magnus Lekven, men her skal interessen ha kjølnet betraktelig siden sesongstart. Kjølig virker også responsen fra Henning Hauger og hans representanter etter at Brann tok kontakt. Spillerens agent Mike Kjølø sier dette:

Situasjonen til Henning er den at han etter noen gode kamper pådro seg en skade og var ute svært lenge. Det er altså ikke slik at han er en mann som er ute i kulden i sin utenlandske klubb. Nå er han frisk, har tatt del i Hannovers sesongoppkjøring og treningskamper. Vi har ingen intensjon om å flytte på Henning akkurat nå , sier Kjølø.

Tidligere denne uken kom det frem på TV 2 at også Stabæk ønsket å hente Hauger fra Tyskland til Norge. Haugers gamle klubb håper å få til et lån.

- Er det slik at Hauger foretrekker Stabæk foran andre norske klubber hvis han likevel vender hjem?

— Det blir et helt hypotetisk spørsmål. Nå skal Henning få spille fotball i Hannover. Gjør han det, kan han gjøre seg aktuell for landslaget igjen. Han ønsker å spille på høyest mulig nivå, og i så måte er Bundesliga ideelt for ham, sier Kjølø.

Neppe Karadas nå

Selv med Erik Huseklepp på plass i troppen, finnes det visse muligheter for ytterligere forsterkninger i sommer. Azar Karadas er fristilt av tyrkiske Kasimpasa og har trent med Brann i sommer. Etter det Bergens Tidende har grunn til å tro, vil ikke Karadas motta noe kontraktsforslag fra Brann akkurat nå.

Vi må følge med i markedet. Det er vår jobb å ha oversikt og se hva som foregår. Men det må ikke fremstilles som at vi er rundt og jager etter nye spillere. Det er vi ikke , presiserer Rolf Magne Walstad.