Mairt Bjørgen tok inn på Therese Johaug. Foto: NTB SCANPIX
Ingvild Flugstad Østberg fortsetter sin drømmesesong. Foto: NTB SCANPIX

Maiken Caspersen Falla vant onsdagens sprint i Drammen.

Caspersen Falla og Ingvild Flugstad Østberg hektet litt i hverandre på oppløpet. Dermed fikk Marit Bjørgen et forsprang, noe som lenge så ut til å være nok til å vinne.

Caspersen Falla kom imidlertid råsterkt tilbake, og kom akkurat først over kneika som avslutter oppløpet i Drammen.

— Formen var ikke så bra i starten av sesongen. Men nå er jeg der jeg bør være. Jeg har nytt min gullmedalje fra Sotsji. Jeg hadde egentlig ikke så mye nerver i dag, jeg ville bare nyte dagen. Å vinne her i Norge er som en drøm, sier Caspersen Falla i et intervju med FIS vist på NRK.

Bjørgen ble nummer to. Det betyr at hun nå kun er 71 poeng bak Therese Johaug i verdenscupen.

Svenske Stina Nilsson ble nummer tre.

Johaug ut i kvarten

Semifinalen ble et hint om hva vi hadde i vente. Da viste Bjørgen små svakhetstegn og slapp Falla forbi seg på slutten. Hun klarte imidlertid å holde Katja Visnar bak seg, og dermed berge andreplassen i heatet.

Katrine Rolsted Harsem røk ut i semifinalen.

Therese Johaug røk ut i kvartfinalen og mistet dermed noe av forspranget til Bjørgen i verdenscupen. Den luken var på 140 poeng før start i Drammen. Nå er den på 71 poeng. Neste helg avsluttes verdenscupen i Falun.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen røk også ut i kvartfinalen.

- Formen var bra og skiene var bra. Men resten var kanskje ikke så bra, sa Jacobsen til NRK.

Neste mulighet for damene til å notere seg verdenscuppoeng blir søndag, på tremmila i Kollen. Sesongen avsluttes helgen etter, med minitour i Falun.