Ikke i vinter: Brann skifter ikke til kunstgress i vinter. Styret har ennå ikke fått den dokumentasjonen det mener det trenger for å kunne ta en avgjørelse rundt underlag, oppgir formann Eivind Lunde. Ikke i vinter: Brann skifter ikke til kunstgress i vinter. Styret har ennå ikke fått den dokumentasjonen det mener det trenger for å kunne ta en avgjørelse rundt underlag, oppgir formann Eivind Lunde. Foto: Eirik Brekke

Det blir ikke kunstgress på Brann stadion nå

Brann-styret har ikke bestemt seg.

Det blir gress på Brann stadion også neste sesong. Det er nå på det rene, ettersom Branns styre ikke har tatt stilling til om klubben skal legge kunstgress. Et skifte av underlag er mildt sagt en omfattende anleggsjobb på grunn av grunnforholdene på Stadion. Når beslutningen ennå ikke er fattet, betyr det at man ikke rekker å gjøre jobben i vinter for å møte en ny sesong på kunstig underlag.

— Vi kan egentlig konkludere med at tiden går fra oss, sier Branns daglige leder Vibeke Johannesen.

Mulig i EM-pausen

Neste åpning for å kunne skifte fra naturgress til kunstgress, er i EM-pausen neste sommer. Johannesen mener Brann rent hypotetisk kan rekke å skifte matten i denne perioden.

— Jeg vil tro det kan være en mulighet. Men styret har ennå ikke konkludert med om vi skal skifte til kunstgress, presiserer hun.

*** Følg BT-sporten på Facebook**

Styreformann Eivind Lunde bekrefter at styret ennå ikke har gjort seg opp en mening om saken. Senest onsdag var det styremøte i Sportsklubben. Etter det BT har grunn til å tro, ble ikke kunstgressaken behandlet der.

— Vi har ennå ikke fått den dokumentasjonen vi mener vi behøver for å kunne fatte en beslutning i denne saken. Når det gjelder akkurat dette med kunstgress, er det en stor og viktig avgjørelse for klubben. Da er det viktigere at avgjørelsen vi tar er riktig, enn at den kommer akkurat nå, sier Lunde.

Han presiserer at styret ikke har opplevd noe tidspress fra en administrasjon som tidligere i år var krystallklar på at de anbefalte kunstgress som spilleunderlag for Brann i fremtiden.

— Ingen har prøvd å legge press på oss, sier Lunde.

Treningsanlegg

I presentasjonen til administrasjonen i Brann, ble det anført at hovedargumentet for å legge kunstgress, er at det vil gi Brann et konkurransefortrinn. I årets sesong har lag som spiller på gress dominert vår øverste divisjon. Hvis Brann skal skifte til plastunderlag, foreligger det også planer om en opprustning av treningsfasilitetene på Nymark. Dette er kommunal grunn, og ifølge Johannesen er det usikkerhet rundt dette som gjør at styret avventer å fatte et vedtak.

— Vi må ha konkrete svar fra kommunen. Nymarksbanene er et kommunalt anliggende, og vi må vite hvilke tanker kommunen har for dette området. Dette med å bytte underlag, er en så stor beslutning for oss at vi ikke tar den før vi har fått alle kort på bordet. Det er totalbildet som er viktig, og vi har ikke hele dette bildet nå, sier Brann-lederen.