Lyn2 møter Frigg i ettermiddag. Utfallet der kan avgjøre bunndramaet i eliteserien. Sak til både Morgen og Aften.Lyns Magnus Powell header i mål Foto: Nordby Carl Martin
Lyn2 møter Frigg i ettermiddag. Utfallet der kan avgjøre bunndramaet i eliteserien. Sak til både Morgen og Aften.Friggs trener Viggo Strømme Foto: Nordby Carl Martin

Da Frigg-spillerne løp ut på Tørteberg til opprykkskamp mot FC Lyn 2 Oslo i går kveld, visste de ingen ting om at det var nest siste kamp med Viggo Strømme som trener. Det fikk de beskjed om i garderoben etter kampen. Da fortalte Strømme at han neste sesong skal trene Lyns 16-åringer i interkretsserien.

— Jeg har ikke dårlig samvittighet for at jeg bytter beite etter syv år i Frigg - med minimale budsjetter. Jeg har stått på for å samle det som er av gamle Frigg-spillere, og åtte av gutta i dag er ekte Frigg-gutter. Nå er det på tide å finne på noe annet - og talentutvikling engasjerer meg, sier Strømme, som var stolt over det laget hans presterte - selv om det ble tap.

— Vi trener tre ganger i uken og møter et lag med flere proffer. Likevel er det vi som har flest sjanser. Vi fikk vist frem ti ballsikre spillere som behersker mottak, vendinger og driblinger - akkurat det vi har øvd mye på, forteller Strømme.

Som Aftenposten skrev i går, knyttet det seg ikke bare spenning til hvilket av de to lagene som vil rykke opp til 2. divisjon , men også hvordan Lyn vil disponere mannskapet med tanke på førstelagskampen mot Start lørdag.

Lyn vil være fair

Nedrykningstruede Odd kan føle seg noe beroliget etter Lyn-trener Henning Bergs uttalelse etter 4-2-seieren i går.

— Vi må se an skadesituasjonen, men i utgangspunktet stiller vi med det samme laget som i dag i returkampen mandag. Selv om resultatet mot Start ikke betyr så mye for plasseringen på tabellen, er det viktig å gjøre en god kamp. Vi er seriens nest beste hjemmelag, etter Brann, og den posisjonen har vi lyst til å beholde. Kampen er også viktig for oss fordi den betyr mye for andre. Det har vi full respekt for. Vi skal gjøre vårt beste, sier Berg.

Odd ligger på nedrykksplass og er interessert i at Lyn banker Start. Lyn kan ikke klatre på tabellen, men kan med tap dette ned på fjerde siste, hvilket ikke betyr noe - annet enn for selvfølelsen.

Gode Frigg

Lyn fikk en drømmestart foran 500 tilskuere på Tørteberg og ledet 2-0 etter et drøye ti minutter. Først headet Mads Dahm in 1-0 før Kim Holmen klinket inn 2-0 - begge gangene etter forarbeid og innlegg fra Paul Obifuele. Da virket det som om Lyn skulle kjøre fullstendig over Frigg, men amatørene kjempet seg inn i matchen. Jo Inge Berget hadde flaks da han kunne øke til 3-0 på et skudd som forandret retning.

Etter pause hadde Frigg flest sjanser. Georg Grøndalen reduserte tidlig til 1-3, men tidligere storscorer Magnus Powell, som måtte starte på benken for Lyn 2, headet inn 4-1. Fredrik Eileng levnet Frigg et lite håp til returen mandag da han headet inn Friggs andre redusering.

— Vi har et godt utgangspunkt, men dette er ikke avgjort, påpekte Henning Berg.

Men det er avgjort at Frigg må skaffe seg en ny trener.