METTE BUGGE (Aftenposten): Mens spillerne i verdens beste klubb på kvinnesiden har idretten som yrke fullt og helt, løper Wiik mellom alle sine aktiviteter.

Fire jobber pluss fulltids masterstudent ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA), er ikke for pingler. Hun blir lektor til sommeren.

Onsdag lader hun opp med undervisning i 3. klasse på Persbråten videregående skole og drar rett på kamp for å spille Champions League.

For 29-åringen nytter det ikke å leve av fotball alene. Få kvinnelige fotballspillere gjør det her i landet.

— Forskjellen er stor, sier Wiik, og sikter til Vfl Wolfsburg.

Det var nettopp i den klubben at hun selv var proff i to halve sesonger i 2010 og -11. Spissen likte seg veldig godt, men fordi tyskerne forberedte seg til VM på hjemmebane sommeren 2011, ble det stopp i serieaktiviteten i tre måneder. Da ble spilleren, som debuterte på landslaget som 19-åring, rådet til å komme hjem av daværende landslagssjef Eli Landsem.

Hun fikk med seg 20 kamper og ni mål for Wolfsburg, før hun kom tilbake til Stabæk, og der har hun blitt. Nå er det Caroline Graham Hansen som er det norske innslaget i Wolfsburg, og som blir å se på sin gamle hjemmebane på Nadderud.

Tid til hvile

— Wolfsburg har helt andre ressurser. Økonomien er den største forskjellen. Du lever av fotball i den klubben, alle gjorde det. Vi trente to ganger om dagen med hele laget, og det ble tid til restitusjon mellom slagene, sier Wiik.

Kontrasten til hennes egen hverdag er merkbar. Studiene tar mest tid, lærerjobben er krevende. Dessuten er Slemmestad-jenta trener på kretslaget til Oslo, for jenter årgang 2000. Eurosport benytter henne som TV-kommentator når det er kvinnefotball på programmet.

Samboeren til Strømsgodsets Peter Kovacs har ingen problemer med å få døgnet til å gå. Problemet er at hun gjerne skulle vært mer uthvilt.

Uten korsbånd

Melissa Wiik gleder seg til første kamp i Champions League, og over at hun er skadefri. To alvorlige korsbåndskader satte henne tilbake, og nå spiller hun uten korsbånd i venstre kne. Buskerudjenta har brukt mye tid på å styrke kroppen fysisk, og det på egen hånd. Styrke- og vedlikeholdstrening er en nødvendighet.

Det er første gang Stabæk møter Wolfsburg, men bærumslaget har deltatt i Champions League to ganger tidligere.

Wolfsburg har vunnet denne turneringen de to siste årene, og da UEFA skulle kåre Europas beste kvinnelige fotballspillere etter siste sesong, var alle de tre i finalen fra Wolfsburg. Vinner ble Nadine Kessler, mens lagvenninne Alexandra Popp ble kåret til Årets spiller i Tyskland.

Den tyske klubben kom til Norge i egen, chartret flymaskin i går. Allerede der er forskjellen godt synlig.

Stabæk-Wolfsburg TV2 Sportskanalen og Eurosport 2 onsdag kl. 18.00.

Fakta

Melissa Wiik

Født: 7. februar 1985

Klubb: Stabæk

Tidligere klubber: Slemmestad, Asker, Wolfsburg

Meritter: 63 A-landskamper og 15 mål. Dessuten 43 landskamper for yngre landslag (J 17 til U 23). Toppseriens toppscorer i 2007-sesongen med 22 mål på 22 kamper. Vant både serie og cup med Stabæk i fjor. Ble matchvinner med 1–0 scoringen mot Avaldsnes i cupfinalen 2013 på Ullevål stadion, hennes tredje seier i cupfinalen på rad.

Deltar i serien «Best av de beste» som går hver tirsdag kl. 20 på Tv2.