For fire år siden betød Didier Drogbas 2-0-scoring at Chelsea gikk forbi Manchester United på tabellen og tok kommandoen i en serieinnspurt som endte med at londonerne vant sin fjerde ligatittel med kun ett poengs forsprang til United.

Da Drogba stanget inn 0-1, gikk det nok kaldt nedover de fleste ryggene hos de mange United-supporterne. Men da det gikk mot Chelsea-seier — som kunne sikret laget et jerngrep i kampen om sin første tittel siden nettopp 2010 - dukket Robin van Persie opp tre minutter på overtid.

Dermed reddet han både et poeng for Manchester United og spenningen i Premier League.

Stillingskrig

I en 1. omgang som kort kan bli beskrevet som en stillingskrig mellom to tungvektere, var det Manchester United og Robin van Persie som viste de første tegnene til farligheter foran mål. For da Chelsea ble for omstendelige i angrepsspillet, var Manchester United mye mer distinkte da van Persie kombinerte med Adnan Januzaj etter 22 minutter. Nederlenderen mottok ballen på midtbanen og sendte den videre til den unge belgieren før han spurtet i angrep.

Januzaj ventet til akkurat rett øyeblikk før han slo en stikker til van Persie, som hadde løp seg fri fra John Terry – men Thibaut Courtois kom ut og gjorde vinkelen vanskelig for United-spissen. Dermed traff ikke van Persie noe annet enn Courtois' mage på kampens første store mulighet.

Like etter forsøkte van Persie seg igjen, men med et vanskelig utgangspunkt fikk han til en brukbar heading fra 16 meter, uten at Courtois ble satt på en altfor stor prøve.

- Chelsea snytt for straffe

Bortelaget klarte ikke å skape altfor mange sjanser før hvilen, men spilte seg til en rekke dødballer. Etter 35 minutter fikk Chelsea muligheten på frispark og Cesc Fabregas løftet ballen inn i feltet – uten at noen av Chelsea-spillerne klarte å nå ballen. Men både John Terry og Branislav Ivanovic gikk nærmest synkront i bakken, i duell med henholdsvis Marcos Rojo og Chris Smalling.

— Rojo tok tak i Terry og hindret ham. Det Smalling gjorde var enda verre. For meg er det soleklare straffespark. Men jeg klandrer ikke dommeren, for det er vanskelig å se. De slapp unna med det, sa Erik Thorstvedt i TV2-studioet i pausen av storkampen.

Drogba nær scoring

Og da Chelsea kunne fått muligheten fra straffemerket, fikk Drogba en skuddmulighet fra samme hold. Serielederne fra London måtte klare seg uten både Diego Costa og Loic Remy. Men med en Didier Drogba som har scoret viktige mål på Old Trafford tidligere. Og etter 40 minutter kunne ivorianeren på nytt stilne publikum på Old Trafford.

Oscar løp seg fri på høyresiden og la ballen inn til Drogba som fikk sjansen fra elleve meter, men en David de Gea stoppet veteranen med en benparade.

Like etter kunne Adnan Januzaj sendt hjemmelaget i føringen, men skuddet gikk i nettveggen fra kort hold, før Juan Mata misbrukte en brukbar mulighet på et innøvd frispark rett før Phil Dowd blåste for pause.

Drogbas første på over to år

Selv om det kladdet litt i Chelsea-spillet, viste Jose Mourinhos menn hvorfor mange regner dem som de aller største favorittene til å vinne Premier League denne sesongen. For tilsynelatende ut av ingenting kombinerte Eden Hazard og Didier Drogba mestelig – og plutselig var førstnevnte alene med David de Gea.

Den spanske keeperen måtte diske opp med en redning fra øverste hylle for å stoppe Chelsea-ledelsen, men måtte kapitulerer kun 30 sekunder etterpå.

For på den påfølgende corneren kom Drogba fri fra Rafael på første stolpe og stanget ballen i nettet over hårtustene til Robin van Persie, som sto på stolpen. Med 1-0 sørget også Drogba for sitt første Premier League-mål siden mars 2012 – og Louis van Gaals menn fikk virkelig noe å bryne seg på.

United trykket på

Og United tok tak i banespillet, men det var Chelsea som kom nærmest scoring i minuttene som fulgte. Da timen var spilt fikk Willian en god skuddmulighet, men De Gea var der. Ti minutter senere ble sisteskansen overlistet, men kunne trekke et lettelses sukk da Branislav Ivanovic' avslutning fra skrått hold strøk stolpen.

Tolv minutter før slutt fikk van Persie muligheten fra lignende hold, men sterkt presset av Gary Cahill traff han ikke annet enn Courtois som – i likhet med De Gea - disket opp med en flott benparade.

Overtidsdrama

Men på overtid kunne ikke Courtois stoppe nederlenderen. For da Branislav Ivanovic pådro seg sitt andre gule kort da han laget et frispark tre minutter på overtid, fikk United to sjanser til å redde stompene. Ivanovic som hadde markert Fellaini hele kampen, var dermed ikke tilstede på det påfølgende frisparket og Fellaini fikk en kjempemulighet.

Men da Courtois reddet det første forsøket, hadde han ingen mulighet til å stoppe van Persie - som hamret inn 1-1. — Med 93 minutter og fortsatt 0-1, føles det fantastisk med ett poeng. Men vi var mye bedre enn resultatet tilsier. Det er litt blandede følelser, sa United-spissen i et intervju vist på TV2 etter kampen.

- Fortjente uavgjort

Både Manchester United-manager Louis van Gaal og Chelsea-manager Jose Mourinho sa seg fornøyd med ett poeng etter kampen. United-manageren mest av alt ettersom laget hans reddet poenget like før Phil Dowd blåste i fløyta for siste gang.

— Vi skapte mange sjanser, men utnyttet ikke dem. Da Chelsea tok ledelsen ble det vanskeligere, siden de er gode til å holde på ballen. Men vi holdt sammen, og fortjente mål. Men vi kunne vunnet kampen, noe jeg føler jeg sier nesten hver gang. I dag var vi minst like gode som et meget godt lag, sa van Gaal til Sky Sports.

På spørsmål om han følte noen trøst at Thibaut Courtois ble kåret til banens beste, svarte nederlenderen følgende:

— Jeg bryr meg ikke om individuelle ferdigheter, jeg tenker kun på lag, sa van Gaal.

Men Mourinho valgte å hylle keeperen sin, men også laget for innsatsen laget la ned på Old Trafford.

— Jeg er veldig fornøyd. Det er ikke lett å komme hit og ikke lett når United legger seg kompakt og satser på kontringer. Mye av det vi gjorde var toppklasse, men vi kunne scoret flere mål. Jeg er veldig fornøyd med spillerne mine, sa Mourinho i et intervju vist på TV2 etter kampslutt.