BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH — HERTHA BERLIN 3-2

Lørdagens tap var lagets fjerde på de fem siste kampene. Dermed falt Hertha til 14.-plass, like over nedrykksstreken. Og helgen kan bli enda verre for Skjelbreds mannskap. For søndag spiller både Werder Bremen og Hamburg, som begge kan passere hovedstadslaget.

I oppgjøret mot Mönchengladbach var Skjelbred eneste nordmann på banen. Han spilte hele kampen og pådro seg et gult kort mot slutten. Håvard Nordtveit (Gladbach) og Rune Jarstein (Hertha) ble begge sittende på benken.

Tony Jantschke scoret først, men Julian Schieber utlignet for Hertha like før pause. Etter hvilen avgjorde Raffael og Thorgan Hazard oppgjøret for vertene. Hertha reduserte på overtid, men det endte 3-2 til vertene.

Ribéry avgjorde

Schalke tok en sterk 4-0-seier over sisteplasserte Stuttgart på bortebane. Eric Maxim Choupo-Moting ble den store helten med sine tre scoringer. Stortalentet Max Meyer sto for det siste.

For serieleder Bayern München satt seieren langt inne da Leverkusen var på besøk i kveldskampen. Franck Ribéry satte inn kampens eneste mål etter 51 minutter. Et frispark ble ikke ordentlig klarert, og dermed kunne franskmannen hamre ballen i mål fra ti meter.

På de 14 første kampene denne sesongen har de suverene serielederne kun sluppet inn tre mål, der to av dem kom i sesongens to første kamper.

Formlaget Wolfsburg sikret seg en ny seier borte mot Hannover. Kevin De Bruyne, Bas Dost og Maximillioan Arnold scoret da Hannover ble slått 3-1. ## Norgesvenner scoret

I Köln sørget to spillere med fortid i norsk fotball for at det endte 1-1. Anthony Ujah (eks-Lillestrøm) sendte vertene i føringen, før den tidligere Haugesund-spissen Nikola Djurdjic utlignet for Augsburg. Gjestene tok til slutt alle poengene, etter at den hurtige spissen Alexander Esswein satte inn seiersmålet like før full tid.

Det endte 1-1 mellom Paderborn og Freiburg. Vladimir Dirdia sendte gjestene i føringen fra straffemerket, men like før full tid utlignet Elias Kachunga for Paderborn.