Nest-Sotra – Alta 2-1

ÅGOTNES GRESS (bt.no): Nest-Sotra står uten hovedtrener etter at Alexander Straus ble klar som ny assistenttrener for David Nielsen i Strømsgodset.

Mange ventet nok at Tommy Knarvik skulle lede laget onsdag, men i stedet var det kaptein Ruben Hetlevik som gjorde dette. Nå håper Simen Næss at Hetlevik får jobben ut sesongen.

— Han har vært en fantastisk kaptein for oss i flere sesonger, og i dag ofret han seg for oss og tok på seg jobben som trener. Han er den beste motivatoren jeg har hatt, sier Simen Næss, som sørget for hjemmejubel på overtid.

- Var helt uvirkelig

Etter at Alta hadde tatt ledelsen 1-0, var Næss nest sist på ballen da Kevin Dure utlignet på et hjørnespark etter 74 minutter, og på overtid gjorde han alt selv da han limte ballen i krysset.

En scoring som slår mye av hva han har opplevd tidligere.

Ruben Hetlevik (midten) og Lars Fredriksen. Foto: Tor Høvik

— Det er kanskje den deiligste seieren jeg kan huske, og den deiligste scoringen. Det var helt uvirkelig. Det var litt på grunn av kampen, perioden vi er i og litt av det som har skjedd i det siste. Det var et veldig fint øyeblikk.Alle spillerne løp til den ferske treneren Ruben Hetlevik, og assistentene Johnny Furdal og Lars Fredriksen. Til og med Keeper Martin Olsen løp 50 meter for å ta del i de ville jubelscenene, før kampen var ferdig.

— Vi står igjen uten trener, kapteinen legger skoene på hyllen og står nå og motiverer oss på sidelinjen, jeg får nesten tårer i øynene bare av å snakke om det. Hvis han får tilbudet om å få jobben som trener kommer jeg absolutt til å støtte han, det håper jeg også skjer, sier Næss.

Nærme drømmestart

Kun tre minutter var spilt da Simen Næss gjorde klar frisparkfoten fra 25 meter. Skuddet flakket frem og tilbake i luften og utmanøvrerte Alta-keeperen fullstendig. Uheldigvis for strilene traff ballen tverrliggeren før den spratt ut igjen.

Etter en formidabel vårsesong har lokomotivet fra Sotra fått det svært tøft. Strilene har ikke vunnet på seks kamper, og har også slitt med å finne veien til nettmaskene.

Alta derimot var dødelige effektive, og scoret på sin første sjanse i kampen da de fikk hjørnespark etter 19 minutter. På bakerste stolpe fikk midstopper Jonas Fundingsrud stå helt umarkert og enkelt styre ballen i mål.

— Jeg følte at det var viktig at jeg stod på sidelinjen i dag, og jeg var veldig trygg på at de som gikk inn i mitt sted ville gjøre en kjempegod jobb. Jeg var egentlig veldig rolig foran kampen i dag, sier Ruben Hetlevik, som er imponert over måten Nest-guttene snudde kampen på.

- Følte ikke at jeg ofret meg

— Det var en fantastisk debut. Responsen fra guttene var helt fantastisk og måten de gikk frem på med positiv energi og viste stoltheten sin. I dag fant vi tilbake til den gode gamle Nest-Sotra-måten å spille fotball på.

- Hvordan var det å ofre seg for laget i dag?

— Jeg følte ikke at jeg ofret meg, men at det var min tur til å stå på sidelinjen. Jeg var trygg og sikker på at guttene som fikk sjansen kom til å levere, og det gjorde de også. Vi malte dem i senk og spilte veldig flott fotball.

- Hva sier du om du får tilbud om å ta over treneransvaret?

— Det har jeg ingen kommentar til nå, det tar jeg når jeg eventuelt får spørsmålet. Jeg fikk en strålende debut som trener og det er jeg veldig fornøyd med, så får vi se hva klubben bestemmer seg for å gjøre, sier Hetlevik.

Nest-Sotra – Alta 2-1 (0-1)

1. divisjon, Ågotnes gress.

Tilskuere: 645. Dommer: Anders Gjermhus , Hamar IL.

Gult kort: Joakim Hammersland, Øystein Aksnes, Nest-Sotra, Håvard Nome, Alta.

Mål: 0-1 Jonas Fundingsrud (19.), 1-1 Kevin Dure (74.), 2-1 Simen Næss (90.).

Nest-Sotra (4-2-3-1): Martin Olsen – Bjarte Haugsdal (Gojko Ivkovic fra 85.), Thomas Kleppe, Petter Martinsen, Kevin Dure – Øyvind Aksnes (Ørjan Hopen fra 73.) , Simen Næss, Kristoffer Zachariassen, Joakim Hammersland, Preben Hammersland – Steffen Skålevik (Riki Tomas Alba fra 60.).