For andre dagen på rad trente Martin Ødegaard med Liverpool fredag – dagen før Premier League-kampen mot Sunderland på Anfield.

Nordmannen Tage Herstad er Liverpool-supporter og bor i byen. Han var til stede under treningen og hadde rigget seg til på taket av bilen sin for å få med seg 15-åringens bevegelser.

– Han så kul og avslappet ut. Det så ut som om han hadde vært i klubben lenge, sier Herstad til Bergens Tidende.

Han lot seg imponere av 15-åringen.

– Ødegaard slo blant annet tunnel på Joe Allen. Det så veldig imponerende ut det han gjorde. At han i tillegg trener med laget dagen før kamp er spesielt, sier Herstad.

Tar ikke av i England

Fredag var det oppslag i spanske Marca om at Real Madrid har tilbudt 15-åringen en femårskontrakt med garanti om førstelagsfotball. De engelske mediene har fått med seg at Ødegaard er i Liverpool, men de sto ikke akkurat i kø utenfor treningsanlegget Melwood.

– Her er man vant til spillere som kommer og prøver seg. Han blir nok «hypet» ekstra opp i Norge, sier Herstad.

Han bor som sagt i Liverpool og får ikke sett så mye norsk fotball.

– Derfor vet jeg for lite om ham til å kunne si om han er god nok for Liverpool eller ikke. Men han klarte seg veldig bra på treningen, sier Herstad.

Etter at fredagens treningsøkt var ferdig sto Ødegaard en stund og pratet med manager Brendan Rodgers. Om Ødegaard skal være gjest under lørdagens kamp mot Sunderland er uvisst.

Martin Ødegaard er Liverpool-tilhenger selv, men den norske landslagsspilleren kan velge og vrake blant noen av verdens største klubber.

Bjørnebye gremmes

Stig Inge Bjørnebye er utviklingssjef i Norges Fotballforbund og tidligere England-proff. Han debuterte for Liverpool i en alder av 23 år. Han liker dårlig mediefokuset som følger med en potensiell overgang til en europeisk storklubb.

– Det er direkte ubehagelig å registrere at en 15-åring får så mye press fra media i en slik prosess, sier Stig Inge Bjørnebye.

Stig Inge Bjørnebye er utviklingssjef i NFF og tidligere Liverpool-spiller. Foto: Karlsen Anette

På spørsmål om media burde gjort noe annerledes, har ikke Bjørnebye noe klart svar.– Men media skal hele tiden overgå hverandre og komme nærmest mulig, sier Bjørnebye.

Mediepresset vil bare øke, det er opplagt. Men Bjørnebye har intet ønske om å bidra til å øke det presset. Å gi råd til Ødegaard om hvor han bør dra og når han bør dra, er ikke et tema.

– Mitt ønske er at Martin, og de rundt, skal få mest mulig fred og ro. Martin er en klok gutt med trygge rammer rundt seg. Jeg har stor tillit til apparatet rundt. De kjenner situasjonen og gjør en god og grundig jobb, sier Bjørnebye.

NFFs utviklingssjef er ikke blitt kontaktet av teamet rundt Ødegaard.

– Jeg gir ikke råd hvis jeg ikke blir spurt. Men spør de meg om råd skal de få det direkte fra meg. Jeg har selv bodd i Liverpool i 11 år, påpeker Bjørnebye.

Garanti fra Real

Så er det store spørsmålet om Martin Ødegaard signerer for en storklubb før jul. Ifølge Marca har Real Madrid tilbudt 15-åringen en femårig kontrakt som garanterer førstelagsfotball. Ifølge avisen skal dette ha vært et krav fra Martin Ødegaard og faren da de nylig besøkte Madrid.

I avtalen skal det ligge en mulighet for at Ødegaard blir i Norge inntil videre, eller at han leies ut til en annen klubb i Spanias gjeveste divisjon La Liga. Ifølge Marca er Real Madrid favoritt til å signere Ødegaard.

Hva så med Liverpool? Ødegaard er selv Liverpool-fan. Manager Brendan Rodgers har snakket varmt om tenåringen, og Kolo Toure var fornøyd med det han så på Liverpool-trening.

– Jeg møtte ham, og han er en veldig god spiller, sa Toure i TV 2-intervjuet som gjengis mange steder.