Rosenborg – AIK 5-2 (2-2)

Etter en uavgjortkamp mot Kristiansund for en uke siden, og tap mot FC Astra forrige mandag, var Rosenborg ute etter sin første seier i år. AIK ga god motstand før hvilen, men i andre omgang utklasset trønderne svenskene.

Dårlig start

AIK brukte bare tre minutter på å finne nettmaskene. Nils-Eric Johansson la inn fra venstresiden og Niclas Eliasson fikk enkelt sette inn kampes første mål. Dårlig markert av RBK-forsvaret. 0-1. Svenskene fortsatte å presse etter scoringen. Tore Reginiussen ble sparket over ende etter syv minutter og RBK fikk straffespark. Søderlund sendte ballen sikkert i motsatt hjørne av AIKs keeper Patrik Carlgren. 1-1. 12 minutter spilt og Aleksander Lund Hansen kom ut på mellomdistanse da AIK slo innlegg fra venstresiden. Eero Markkanen viste sin luftstyrke og stanget svenskene i ledelsen igjen. 1-2. Tvilsomt keeperarbeid av Lund Handsen.

Pent Helland-frispark

29 minutter ut i kampen, og Nabil Bahou dro seg innover og banket ballen i tverrliggeren fra 17 meter. Pål Andre Helland fikk muligheten på frispark etter 32 minutter . Kantspilleren satt ballen under muren, og AIK-keeper hadde ikke sjanse til å ta ballen som gikk til høyre i mål. 2-2. Fire mål etter første halvtimen. Rosenborg hadde mer ball etter utligningen. 40 minutter var spilt og Jørgen Skjelvik var i fint driv ned på kanten, Søderlund fikk servert ballen på hodet, men headingen gikk rett på keeper. Burde scoret der landslagsspissen.

Jevnspilt første omgang. Rosenborg var effektive, men svakt defensivt spill gjorde at Stockholmlaget slapp enkelt til og hadde flest sjanser.

I pausen gikk Tore Reginiussen ut til fordel for Stefan Strandberg.

Dobbel av Chibuike

AIKs Anton Salétros fikk andreomgangens første mulighet etter ett minutt. På distanse fyrte han av nede fra venstrekanten, men Lund Hansen gjorde en fin inngripen og reddet.

Rosenborg satte tidlig forsvarslinjen høyt. Motstanderens angripere slet med å få ballen.

Christian Gamboa kom inn for Skjelvik etter 54 minutter. Dorsin ble da flyttet over på venstresiden.

60 minutter ut i kampen og RBK kontret. John Chibuike fikk ballen fint av Nicki Bille Nielsen. Spissen dro seg så fint inn i banen og skjøt fra rundt 16 meter via tverrligger og inn. Herlig prestasjon av angriperen, som kanskje er på vei bort. 3-2. Mike Jensen ble byttet inn med Jonas Svensson i det 70. minutt. Fem minutter senere kontret Rosenborg nok en gang. Chibuike drev fremover, satte fri Bille Nielsen, som alene med keeper ga ballen tilbake til spisskollegaen som enkelt trillet ballen i mål. 4-2. ## Lekestue

Bille Nielsen rakk ikke mer før han ble byttet ut med Riku Riski i det 76.minutt. Samtidig kom Mikkelsen inn for Helland.

Og det tok ikke lang tid før den danske kanten skulle komme på scoringslisten.

I det 85. minutt fikk Dorsin ballen av Riski nede på venstrekanten. Svensken la lekkert inn til Tobias Mikkelsen som førte ballen bak en sjanseløs keeper. Fint angrep. 5-2. Etter hvilen gikk AIK i oppløsning. Rosenborg stod høyt med forsvarslinjen og hadde full kontroll på kampen.

Det ble tilslutt 5-2, og RBK tok dermed årets første seier.

Aleksander Sørloth byttet med Aleksander Søderlund i det 80.minutt.

Bent Sørmo kom inn for Daniel Berntsen i det 84.minutt.