ÅLBORG (Aftenposten.no): Etter 26-31 mot Island i EM-åpningen, må Norge tåle litt harselas i Jyllands-Posten. Også kubjellene får en omgang.

«Norge mener selv at de har funnet en god blanding mellom ung og erfaren. Bare ikke i åpningskampen», skriver Jyllands største avis.

«Nå er den der. Nå braker det fremragende norske landslaget inn i toppen av herrehåndballen. Bare vent å se», fortsetter journalist Dan Philipsen.

«Vi har hørt sangen sunget før. Tilsatt migrenefremkallende kubjeller. De er blitt en fleip i den internasjonale håndballen. Den om et norsk håndballfolk uten voldsom mye kontakt med jorden og virkeligheten».

Kjelling i grenseland

Jyllandsposten fortsetter karakteristikken av det norske laget slik: «Det er som om den norske tro på egne evner aldri riktig slår igjennom».

Den danske journalisten mener at Spania kan Norge med hundre prosent sikkerhet ikke slå. Derfor blir torsdagens oppgjør mot Ungarn en skjebnekamp, og taper vi den blir det som i Serbia i 2012: Et tidlig farvel med Norge.

Men avisen ser en mulighet for Norge: «Det norske laget kan bli godt hvis de erfarne, Kristian Kjelling, Ole Erevik og Håvard Tvedten – alle til daglig i dansk håndball – finner toppformen samtidig. Og enda mer lovende blir det hvis utmerkede talenter som Sander Sagosen og Harald Reinkind også slår til.

«Men hjemme i Gigantium spilte både Erevik og Tvedten en sjelden dårlig landskamp, mens Kjelling spilte håndball som vi kjenner fra BSV: På grensen mellom det geniale og det redselsfulle.»

Tirsdag: Norge-Spania kl. 20.15

Torsdag: Norge-Ungarn kl. 20.15