ASTORGA (aftenbladet.no): Alexander Kristoff nærmer seg en ny kontrakt med sitt russiske sykkellag Katjusja. Det er ventet at han signerer i løpet av høsten.

Her feirer Alexander Kristoff seier på den 15. etappen i årets Tour de France. Det er slike seire som gir nordmannen gode forhandlingskort i lønnsforhandlingene. Foto: NTB SCANPIX

27-åringen fra Stavanger har denne sesongen fått sitt definitive gjennombrudd i internasjonal sykkel, og det verdsettes i form av en ny og langt bedre avtale med Katjusja.

I Katjusja ut 2017

— Jeg kommer mest sannsynlig til å skrive en ny kontrakt allerede nå for 2016 og 2017. Jeg tror det kan komme i løpet av høsten og vinteren. Det er en viss enighet om lønn og slike ting, så det ser bra ut, sier Alexander Kristoff til Aftenbladet i Astorga.

Han startet sesongen med å kvittere inn etappeseier i Tour of Oman, før han spurtet inn til seier i vårklassikeren Milano-Sanremo, en av sykkelsportens virkelige styrkeprøver.

Han fulgte opp med to etappeseirer i Tour of Norway, tre etappeseirer + sammenlagtseier i Tour des Fjords, før han viste sin klasse da han tok to etappeseirer under sommerens Tour de France. I tillegg vant han to etapper i Arctic Race of Norway, før han like etter vant Vattenfall Cyclassics.Nå er det VM som gjelder for Norges nye sykkelkonge. Søndag venter fellesstarten hvor Kristoff sammen med Edvald Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug skal forsvare de norske fargene i rundløypen i Ponferrada.

Hans nåværende kontrakt med Katjusja går ut etter neste sesong. Men i løpet av høsten setter Kristoff navnetrekket sitt på en ny og lukurativ kontrakt med det russiske laget. Han forlenget sin avtale med russerne før fjorårets Tour de France, og nå blir det en ny forlengelse. Og ikke bare blir det forlengelse. Den nåværende kontrakten oppjusteres kraftig, og nordmannen kan regne med en lønn på et tosifret antall millioner i året.

— God lønn

Den nåværende kontrakten gir ham mellom fire og fem millioner kroner i året.

— Jeg kommer til å få en god lønn når jeg skriver ny kontrakt. Samtalene med Katjusja har gått bra. Jeg trives veldig bra der og ser ikke noen grunn til å skifte lag så lenge jeg får betalt på samme måte som jeg ville fått i andre lag. Det ser det ut til at de er villige til å gjøre, sier Kristoff

Stavangermannen har syklet for Team Katjusja siden 2012, og er nå lagets kanskje største stjerne.

— Det gir en trygghet å vite at jeg har sikret framtiden min. Hadde du sagt til meg at jeg vant halvparten av de rittene jeg har vunnet i år, så hadde jeg vært fornøyd, jeg.