I kvalifiseringen løp Jays enda fortere og fikk sterke 9,92, men da var medvinden litt for sterk (2,3 sekundmeter) til at tiden kunne noteres som rekord. I finalen blåste det 1,9 sekundmeter, og det er akkurat innenfor det tillatte.

– Det var et helt greit løp, gliste Ndure ifølge nrk.no etter rekordløpet.

Bare Justin Gatlin (9,87) og Kemarley Brown (9,93) har bedre tider denne sesongen. Franske Jimmy Vicaut har også 9,95. Jays droppet Diamond League-stevnet i Roma torsdag for å løpe i Florø.

– Jeg elsker Florø og publikummet her, sa han, og Bislett-general Steinar Hoen gledet seg også. Jays løper 100 meter også i Bislett Games onsdag.

Han hadde selv den gamle rekorden på 9,99, satt for tre sesonger siden.

Optimalt

– Jeg har visst at jeg har slike tider inne de siste årene, men på grunn av skader har jeg ikke helt fått det til. Men nå kommer det, sa Ndure til dagbladet.no etter kvalifiseringen.

– EM er det største målet i år, så nå er det bare å kjøre på framover. Det blir en lang sesong, og jeg håper på enda bedre tider framover, sa han etter finalen.

– Dette var nær det optimale. Husk han har ikke løpt en konkurranse siden 5. mai, sa trener Olav Magne Tveitå til friidrett.no.

I fjor var Ndures beste tid på 100 meter 10,07, mens hans bestenotering denne sesongen var 10,20, oppnådd i USA i begynnelsen av mai.

For øvrig satte mangekamptalentet Karsten Warholm ny juniorrekord på 400 meter med 46,31 i Florø. Det er bare to tideler fra seniorrekorden til Quincy Douglas. Warholm vant også lengde i stevnet med 7,35 i godkjent vind.

– Jeg hadde ikke ventet en slik tid av Karsten allerede nå, men han er i god utvikling, sa sportssjef Ronny Nilsen til friidrett.no.

Gladmeldinger

Han gledet seg ikke bare over resultatene i Florø, men også Tonje Angelsens 1,93 i høyde i Stjørdal (over EM-kravet) og Isabelle Pedersens 13,07 på 100 meter hekk i Regensburg i Tyskland.

Ingvill Måkestad Bovim satset på norsk bestenotering på den ukurante distansen 600 meter i Florø, men et dårlig løpsopplegg førte til at det bare ble 1.29,22. Det er personlig rekord, men drøyt fire tideler bak Hedda Hynnas bestenotering. (©NTB)

SPORTSDØGNET