De to baklengsmålene var Islands to første i kvalifiseringen. Tre seirer før møtet med Tsjekkia gjør at Island fortsatt innehar 2.-plassen i gruppa. Tsjekkia topper med full pott og 12 poeng etter fire kamper.

Island sjokket vertene fra start i Praha, og Ragnar Sigurdsson scoret allerede etter ni minutters spill. Rett før pause utlignet Tsjekkia til 1-1 ved Pavel Radebarek.

Det sto seg til Bödvarsson laget det ulykksalige selvmålet. Et innlegg traff Viking-spilleren, og Sandnes Ulf-keeper Hannes Thor Haldorsson klarte ikke å forhindre ballen i å gå i mål.

Nederland har trøblet skikkelig og tapt to kamper i samme gruppe. Søndag slo laget tilbake med 6-0 over Latvia på hjemmegress.

Gjestene fra Latvia hadde lite å stille opp med i Amsterdam. Allerede etter fem minutter sendte Robin van Persie Nederland i ledelsen.

2-0 kom ved Arjen Robben i det 35. minuttet, mens Klaas-Jan Huntelaar rakk å ordne tremålsledelse til pause.

I annen omgang scoret både Robben og Huntelaar igjen, mens Jeffrey Bruma også bidro i målfesten.

Nederland har noenlunde heng på tetlagene etter fire kamper, mens Latvia ligger på 5.-plass med to poeng. Tyrkia passerte Latvia søndag etter tre poeng (fire totalt) og seier 3-1 hjemme mot Kasakhstan. (©NTB)