HOLMENKOLLEN: Med Marit Bjørgen på tribunen grunnet skade, fikk ikke de mange fremmøtte i Holmenkollen sett VM-dronninga fra samme sted i 2011. Men Bjørgen ble uansett et samtaleemne etter kvinnes løp i Oslo Skishow.

— Det var dumt, men vi hadde slått henne uansett, gliste Heidi Weng rett etter målgang. Hun måtte selv se seg slått av Ragnhild Haga som kom som en kanon i spurten.

— Jeg synes jeg hadde høy fart, så jeg valgte å ikke slå over til dobbeldans mot slutten. Det var et bra valg for meg , sa vinneren.

— Jeg har tapt mot Heidi en gang i oppløpet på tremila her en gang, så jeg har trent veldig mye på spurt og særlig her siden jeg bor i Oslo. Jeg var fast bestemt på at jeg skulle ta dem i dag, sa Haga som syntes det var leit at ikke Bjørgen fikk vært med.

Ragnhild Haga vant Oslo skishow i Holmenkollen lørdag. Foto: NTB Scanpix

Men Bjørgen fikk vist de andre jentene under samlingen på Sognefjellet nylig at hun mener alvor med comebacket.

— Det er kjedelig for Marit, men hun har så mye trening i kroppen fra før, så jeg er ikke bekymret. Med den formen hun har vist på det hun har vært med på, så tror jeg ingen skal være bekymret. Hun blir skummel, slo Ingvild Flugstad Østberg fast.

Hun var langt bak de beste på prologen, og dermed var hun også sjanseløs i finalen.

— Jeg er ingen sommerstjerne, så det var ikke uventet, slo Gjøvik-jenta fast.

Marit Bjørgen stilte opp for pressen, men kunne ikke delta på grunn av skade. Foto: NTB Scanpix

Heller ikke Therese Johaug var spesielt bekymret med tanke på Bjørgens comeback.— Jeg tror det kommer til å gå bra. Det jo bare starten av juni. Det er lenge til åpningsrennet på Beito. Hun var jo med oss på samling nylig, og hun er i form, mente Johaug.

— Det gjelder bare å innse realitetene og handle deretter. Det kan hende det kommer noe godt ut av alternativ trening også, sa Johaug som i fjor selv var i samme situasjon.

I finalen lørdag kveld så hun lenge ut som en mulig vinner, men klarte ikke helt å holde følge på de siste meterne.

— Jeg skjønte det skulle bli slik. Det er annerledes på rulleski enn på ski, man kan ligge bak å dra fordel av det, sa Therese Johaug som ikke uventet var den mest dravillige i finalen. Men mot slutten var jenta fra Dalsbygda sjanseløs. Hun endte på femteplass, nesten fem sekunder bak vinneren.

— Men jeg er godt fornøyd uansett, og så synes jeg det var vanvittig moro at Ragnhild kom og tok seieren. Det viser bredden laget, sa Johaug.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: