FINNSNES/TROMSØ: Steinar Nilsen er historie i Tromsø. 17 poeng på 20 kamper var ikke nok for TIL-styret, og tirsdag kom beskjeden om at Nilsen har fått sparken.

TV2-ekspert og TIL-legende, Ole Martin Årst, var ikke sen med å trekke frem Finnsnes-trener Bjørn «Bummen» Johansen som en kadidat til å ta styringen på Alfheim, sammen med Nilsen-assistent Bård Flovik.

— Bjørn har nok et stort ønske om å trene TIL, men det var bare ren gjetting fra min side. Jeg vet ikke noe mer enn at Bjørn og Bård (Flovik, midlertidig hovedtrener i TIL, journ.anm) kjenner hverandre godt, forteller Ole Martin Årst til Folkebladet.

Men om TIL skulle gå for Bjørn Johansen er Årst langt fra sikker på om han er riktig mann til å styre en synkende TIL-skute trygt i land.

— Det er helt umulig for meg å si noe om Bjørn er rett mann. Jeg kjenner ham bare som spiller, men vet ikke hvordan han har utviklet seg som trener i Finnsnes, sier Årst.

- Aldri lagt skjul på det

Når Folkebladet konfronterer Bjørn Johansen med uttalelsene til Ole Martin Årst, må FIL-treneren trekke på smilebåndet.

— Ole Martin har helt rett, men det er som han sier bare gjetting. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg vil se hvor langt jeg kan komme som trener.

— Jeg kunne også tenkt meg å trene Barcelona. Alt blir bare spekulasjoner. Jeg trives der jeg er nå, skal på trening med klubben jeg trener nå i kveld, og gleder meg til det, fortsetter han.

Fullt fokus

— Hva om tilbudet fra TIL kommer?

— Da må vi sette oss ned og prate om det, svarer FIL-treneren kort.

Johansen er klinkende klar på at han har fullt fokus på jobben i FIL.

— Jeg kan ikke gå rundt og tenke på hvis og dersom. Det som skjer det skjer, også får vi ta det derfra, avslutter «Bummen».

TIL-direktør Ulf Johansen har ikke besvart Folkebladets henvendelse.