Mens Magnus Moan syder av overskudd, og lørdag tok sin 50. pallplass i verdenscupen, er situasjonen en helt annen for Jørgen Graabak.

Den dobbelte olympiske mesteren fra Sotsji har startet oppkjøringen til VM i Falun, og har en knalltøff treningsperiode bak seg. I lørdagens renn at kroppen ikke helt er i dytten.

Har trent hardt

Derfor har han bestemt seg for å stå over søndagens lagsprint i franske Chaux-Neuve.

— Jeg kjente under langrennet at jeg er veldig tung i kroppen. Det er for så vidt planlagt, men jeg var litt mer sliten enn planlagt. Da velger jeg å ta konsekvensen av det, og tar det med ro, sier Graabak til adressa.no.

Han gikk seg riktignok opp fra en 43. plass i hopprennet til 24. plass i dagens kombinertkonkurranse, og hadde niende beste langrennstid. Likevel kjenner han sin egen kropp godt nok til å skjønne at her kan det være lurt å bremse.

— Jeg er klar over at jeg har trent bra, og kanskje ikke er i toppslag akkurat nå, men jeg begynner å kjenne enkelte faresignal i kroppen. Når jeg er klar over dem tar jeg konsekvensen av det, sier han.

Har lært fra i fjor

I forrige sesong kjente Graabak symptomer på at ikke alt var som det skulle.

— Da tok jeg det ikke tidlig nok, og gikk på en liten smell. Det fungerer greit nå, men jeg er ikke der jeg vil være. Jeg kjenner jeg er veldig tom. Med én gang jeg setter fart på kjenner jeg at det stopper litt, sier 23-åringen.

Nå venter en søndag med helt fri, før Graabak trener rolig frem til han kjenner kroppen begynne å respondere igjen.

— Jeg skal holde beina i gang og få god fysiobehandling to ganger om dagen. Det er ikke krise, men jeg skal sørge for at det ikke går lenger. Jeg skal i hvert fall være bedre i Seefeld neste helg, sier han offensivt.