– Jeg vil ikke skylde på andre enn meg selv nå. Som styreformann har jeg et soleklart ansvar for det som har skjedd. Vi må analysere alt vi driver med, og den jobben jeg har gjort må også evalueres, sier Solér til fvn.no.

Den profilerte styreformannen trengte en drøy halvtime for seg selv før han møtte pressen etter at Start tapte 4-1 for Lyn og forsvant ned i førstedivisjonsmørket.

– Jeg føler meg som en taper nå, er frustrert og forbannet. Det var en dårlig avslutning på en svak sesong, og mye av grunnen er at vi ikke har tatt et eneste poeng mot lag som Lyn, Odd og Strømsgodset, lag rundt oss på tabellen. Men jeg lar meg ikke knekke, og denne klubben kommer til å overleve. Start kommer til å reise seg, sier han.

På Ullevaal ropte Start-supporterne ”Styret må gå” da nedrykket var et faktum. Det bryr Solér seg ikke om.

– Jeg har ikke tenkt tanken på å gi meg nå. Da jeg gikk inn i Start, var det med et tiårsperspektiv. Det er fortsatt fire år igjen av den perioden, sier han.

– Blir det spillerflukt i Start nå?

– Det tror jeg ikke. Det vil sikkert skje noe med stallen i vinter, men jeg tror de fleste spillerne er motiverte for å bidra til å få Start tilbake i eliteserien igjen, sier Erik Solér.

Heller ikke sports— og mediesjef Svein Mathisen har planer om å trekke seg ut etter nedrykket.

— Man kan ikke bare gi seg når man møter motgang. Her er det bare å stå på videre, sier han til fvn.no.