HINNA (Aftenbladet): I 2006 ble Tom Nordlie en folkehelt i Stavanger, da han ledet Viking til 5-0-seier over Brann foran over 16.000 tilskuere – en seier som reddet plassen i eliteserien.

Få hadde vel den gangen gjettet at Nordlie ni år senere skulle stå et steinkast unna, på Hinna kunstgress, og lede et damelag foran 50 tilskuere.

Angrer ikke

Etter at han ikke ble enig med Sandnes Ulf om budsjettplanene etter nedrykksesongen i fjor, valgte han å forlate herrefotballen og ta over trenerjobben i Avaldsnes. Sesongåpningen har vært litt stang ut, og foreløpig ligger klubben midt på tabellen.

— Har du noen gang angret på valget ditt?

— Nei, aldri. Nå ble det ikke Sandnes Ulf, så da bruker jeg ikke mye tid til å tenke på det. Jeg angrer heller på ting jeg ikke har gjort, som å ikke gå til Rosenborg i 2005, også videre, smiler Nordlie til Aftenbladet.

Samtidig understreker han at det var varslet større kutt i budsjettet da han valgte å takke nei til Ulf. Slik situasjonen er nå, mener han de lyseblå har en stor sjanse til å rykke opp, i kamp med Sogndal og Brann.

- Vil du si at du fikk feil signaler, sånn sett?

— Jeg kunne godt vært der med et budsjett på 27 millioner, jeg. Spørsmålet er hvordan de pengene brukes. Jeg ville at de skulle brukes mest på sport. Det nytter ikke ha en svær medieavdeling om du ikke har et lag, smiler han.

- Må gå litt i kjelleren

Han sier at den største forskjellen i hverdagen hans siden han forlot Ulf, er trøkket rundt kampene. Hverdagen på feltet er så å si lik. Men interessen for damefotball er utvilsomt lavere – og Nordlie innrømmer at det merkes.

— Jeg må hente litt krefter og gjøre ting av indre motivasjon. Det er lettere å gjøre det foran 15.000 tilskuere. Så du må litt i kjelleren. Samtidig er 1.500 på Sandnes stadion med idrettsbane rundt kontra 500 på Avaldsnes omtrent det samme.

Da Nordlie ledet Avaldsnes til 5-0-seier over 2. divisjonslaget Hinna tirsdag, var det tydelig at han fortsatt er den samme trenertypen vi kjenner så godt fra herrefotballen. Selv om det er damefotball og færre tilskuere, viste Nordlie ingen nåde. Gestikuleringer, krasse meldinger til både spillere og dommere – alt var som før.

Har klausul i kontrakten

Nordlie bekrefter at han har en klausul i kontrakten som sier at han kan forlate Avaldsnes dersom han får et tilbud fra en interessant klubb. Det er nok også grunnen til at han ikke kan garantere at han blir i Avaldsnes ut sesongen.

— Det står noe skriblet ned, ja. Men det må eventuelt være et tilbud som varer over tid slik at jeg kanskje kan ta med familien. Jeg har jo ambisjoner, men det er ikke sånn at jeg går rundt og venter på tilbud, sier Nordlie.

Nå konsentrerer han seg først og fremst om utfordringen med å ta medalje med Avaldsnses. Skal han klare det, kan han ikke tillate flere omganger som den første de hadde mot et hardtkjempende Hinna-lag tirsdag.

— Jeg sa i pausen at om vi skal spille sånn så drar enten halve laget hjem i sommerferien, eller så drar jeg. Men det er ofte sånn med cupkamper. Heldigvis kom vi i gang etter hvert, og det ble komfortabelt til slutt, avslutter han.

PS! Angående trenerjobben i Aalesund sier Nordlie at han ikke har hørt noe fra klubben.

KAMPFAKTA

Hinna – Avaldsnes 0-5

Pause: 0-1. Hinna kunstgras, 50 tilskuere.

Mål: 0-1 Karina Sævik (23), 0-2 Holmfridur Magnusdottir (60), 0-3 Cecilie Pedersen (76), 0-4 Sævik (77), 0-5 Pedersen (90).

Sjanser: 1-12. Hjørnespark: 0-8. Gult kort: Ingen.

Dommer: Kim Andersson, Tasta IL.