hodgson

Hodgson understreker at han er fornøyd med dagens Viking-tropp, som inneholder 24 navn.

— Vi er ikke på noen form for desperat spillerjakt, og jeg er fornøyd med den troppen vi har. Men dukker det opp noen fornuftige forslag til forsterkninger, må vi undersøke dem. Det vil jeg så tilfelle være i like bra posisjon til i La Manga som i Stavanger, sier Viking-treneren til Aftenbladet.

Hodgson reiser ned til Spania allerede 29. januar for å se kamper - ifølge ham selv like mye for å se de andre norske topplagene i aksjon som for å se på aktuelle spillere.

Opphold delt i to

Det er meningen at Viking-treneren skal tilbringe totalt tre uker på det sedvanlige treningsleirstedet for norske elitelag vinterstid. Oppholdet blir delt i to, siden det ikke blir spilt kamper i La Manga mellom 5. februar og 12. februar.

— Er det noen spillere du har i kikkerten?

— Jeg skal ikke først og fremst se på spillere, men på kamper. La Manga-kampene er en fin sjanse til å se de andre norske lagene i aksjon på gress så tidlig på året, og også en mulighet til å se hvordan de trener. I tillegg får jeg muligheten til å knytte kontakter, og få tips om eventuelle interessante spillere. FC København er jo også i La Manga i denne perioden, og gjennom deres representanter håper jeg å bli oppdatert på det danske spillermarkedet, sier Hodgson. Han har trenerjobb i nettopp FC København på cv-en.

USA interessant

En annen av Hodgsons tidligere klubber, sveitsiske Grasshoppers, skulle etter planen være i La Manga og spille kamper mot blant annet Rosenborg første uken i februar. Men klubben trakk seg for å spare penger.

— Det har ingen ting å bety for mine reiseplaner. Grasshoppers var i denne sammenhengen uansett ikke så interessant for meg som Brann, Rosenborg, Tromsø og Vålerenga, sier Hodgson.

Olivier Occean ble en stor suksess i Odd Grenland i fjor. Spissen scoret 14 seriemål etter å ha blitt oppdaget i La Manga. Mange norske klubber håper å finne en lignende spiller i år.

— Det amerikanske markedet er interessant, men jeg har skjønt at de amerikanske lagene kommer først når Viking er på plass i år. Da har vi i hvert fall sjansen til å følge lagene fra USA tett, sier Hodgson.

Fakta:

Disse lagene er på treningsleir og spiller kamper i La Manga før Viking ankommer 26. februar:

NORGE: Brann, Rosenborg, Vålerenga, Tromsø, Lyn, Lillestrøm, Odd Grenland og Ham-Kam.

DANMARK: FC København.

RUSSLAND: Lokomotiv Moskva og Rubin Kazan.

SVERIGE: Halmstad.

FÆRØYENE: Færøyenes landslag.