Arsenal 2-0 Fulham

En strålende Maarten Stekelenburg holdt Fulham inne i kampen, men to scoringer av Santi Cazorlai andre omgang ble avgjørende. Med seieren beholdt også Arsenal tabelledelsen, ett poeng foran Manchester City som slo Cardiff 4-2 lørdag ettermiddag.

Arsenal viste tidlig at de mente alvor. Etter tre minutter satt kombinasjonsspillet mellom Jack Wilshere og Mesut Özil og pasningene gikk så raskt mellom dem at Brede Hangeland og Fulham-forsvaret ikke hadde sjanse til å holde følge. Özil ble spilt gjennom og pirket ballen forbi keeper, men Hangeland hindret scoring med en klarering på strek.

Fulham skapte ingen verdens ting i åpningen og slet med å etablere seg offensivt. I stedet fikk Arsenal trille ball på gjestenes banehalvdel og vente på at de riktige lukene åpnet seg. Fulham-forsvaret hadde imidlertid ristet av seg den nervøse åpningen og nektet Arsenal å komme til store sjanser.

Fulham brukte 25 minutter på å få sitt første farlige skudd på mål. En klarering havnet i benene til Steve Sidwell som smalt til på direkten fra 25 meter. Midtbanespilleren traff godt og hardt, men Wojiech Szczesny fikk en hånd på ballen. Hadde skuddet gått en meter lengre til en av sidene ville Arsenal-keeperen hatt store problemer med å stoppe det.|

Kjempesjanser

Arsenal skapte ikke mye de heller, men sju minutter før pause var det nærmest en sensasjon at de ikke tok ledelsen. Et frispark fra 20 meter gikk rett i muren og på returen smalt Laurent Koscielny til med kraft. Maarten Stekelenburg fikk parert. Olivier Giroud luktet returen, men fra kort hold reddet Stekelenburg igjen. Assistentdommer vinket for offside, men uansett en stor prestasjon av nederlenderen.

Også i andre omgang vartet Stekelenburg opp med flere klasseredninger på kort tid. Ti minutter ut i omgangen fikk Arsenal en utrolig trippelsjanse, men Stekelenburg og forsvarerne sto i veien for forsøk fra Serge Gnabry, Giroud og Özil.

Cazorla-dobbel

Men noen minutter senere klarte selv ikke Fulham-keeperen å stå i mot. Arsenal briljerte med raske pasninger langs bakken ved Fulhams 16-meter. Til slutt la Jack Wilshere en strålende pasning inn i banen der Santi Cazorla lekkert plasserte ballen i mål fra ti meter til 1-0. Og da var Caxorla virkelig i flytsonen. Etter en drøy time falt en klarering til han på 20 meter. Han tok med seg ballen noen og fyrte løs et lavt skudd. Stekelenburg havnet på feil fot og måtte se at han ikke rakk bort til hjørnet i tide og Arsenal gikk opp i 2-0. Deretter virket det som om lufta gikk ut av Fulham-ballongen. Arsenal hadde full kontroll og de var aldri i fare for å slippe inn mål. I stedet var innbytter Lukas Podolski nære da han traff stolpen etter 73 minutter. Reprisene viste at Stekelenburg fikk fingertuppene på det knallharde skuddet fra 20 meter.

I sluttminuttene var Darren Bent nære ved å skape spenning igjen, men han klarte ikke å sette ballen på mål da han rundet keeper.

Fæle skader for Southampton

I lørdagens tidligkamp mistet ikke Southampton bare en tomålsledelse i 2-2-kampen mot Sunderland lørdag. Både Dejan Lovren og Gastón Ramírez måtte bæres ut på båre.

Skadene kom så å si samtlig i sluttminuttene. Ramirez ble liggende nede etter en takling av Wes Brown, og den uruguayanske midtbanespilleren ble fraktet bort fra Stadium of Light-gresset med beinet i skinne. Like etterpå måtte også forsvarsklippen Lovren forlate banen. Kroaten ble lagt på båre iført oksygenmaske.

Det som så ut til å bli en perfekt lørdag for Southampton, ble til slutt en nedtur etter en urolig uke.

— Det verste med kampen var skadene. Vi håper det ikke er alvorlig, men begge måtte til sykehus, sa Soton-manager Mauricio Pochettino.

Gjestene fikk en pangstart da Jay Rodriguez banket inn 1-0 etter fire minutter. Southampton var klart beste før pause, og Lovren doblet fortjent ledelsen i det 31. minutt. Mannen som fikk en vond slutt på kampen, scoret på hel volley.

Sunderland fikk håpet tilbake da innleide Fabio Borini satte vertenes første redusering like etterpå. Italieneren fikk korrekt et mål annullert for offside i annen omgang, men 2-2-målet skulle til slutte komme. I det 71. minutt skjøt Adam Johnson ballen i mål via keeperhanskene til Artur Boruc.

Sunderland har ligget i Premier League-bunnen hele sesongen, men klubben har bare tapt én av sine sju siste seriekamper. Southampton har bare vunnet to ganger i løpet av sine ti siste kamper.