Trondheims/Ørn 4-0 Medkila

En omdiskutert scoring av Marit Clausen sendte gultrøyene i føringen mot Medkila i kvartfinalen på Ranheim. Med tre mål og ketsjup-effekt det siste kvarteret, tok hjemmelaget seg videre fra kvartfinalen.

Tok styringen

Det var ingen tvil om hvem som var det førende laget fra start på Ranheim i går. Trondheims/Ørn tok tak i ballen fra avspark, og hadde flere farlige tilløp foran mål. Guro Reiten fikk kampens første sjanse da hun fikk muligheten fra 16 meter, men skuddet ble reddet av Eliza Campbell i Medkila-buret. Hun fikk det meget hett rundt ørene, men publikum måtte vente til det 38. minutt før det var grunn til å juble.

Omdiskutert scoring

For da en mistenkt offside-plassert Tina Fremo kom fri på høyrekanten ble det virkelig farlig på en Ørn-kontring. Fremo kunne lett ha blitt fristet til å skyte selv fra skrå vinkel, men beholdt roen og trillet ballen til Marit Clausen. Pasningen var langt fra ferdigscoret, men med en klinisk avslutning bredside Ørn-spissen ballen i nettaket med venstrefoten.

— Jeg tenkte jeg måtte bare sette den på førstetouchen, og prøvde å plassere den. Det var veldig deilig å se den gå inn, sier kampens første målscorer.

Spennende etter hvilen

Selv om Ørn var det førende laget, slet hjemmelaget med å øke ledelsen. Dermed ble det etter hvert spennende for spillere og publikum utover i kampen. På stillingen 1-0 og med semifinaledrømmen innenfor rekkevidde, mistet hjemmelaget noe av trykket da kampen nærmet seg ubønnhørlig slutten. Selv om Ørn fortsatte å skape farligheter, spesielt da Andrea Haugstøyl bommet fra fem meter, var det få som følte seg trygge.

To mål på fem minutter

Og 1-0 sto det inntil landslagsspiller Guro Reiten tok ansvar. Midtbanespilleren fikk ballen like utenfor 16-meteren, og md en liten finte skaffet hun seg nok rom til å skyte. Skuddet var ikke alt for hardt, og ikke alt for velplassert, men nok til å overliste Medkila-keeperen. Dermed kunne det trekkes et lettelses sukkblant de med gult hjerte.Da Haugstøyls nydelige forarbeid ble enkelt ekspedert i mål av Kristin Jørgensen, var avansementet i boks. Til slutt fikk Kristine Haugen fikk æren av å avslutte ballet på overtid.

— .Det var en veldig solid kamp av oss der vi ikke slapp til en målsjanse bakover. Jeg er stort sett fornøyd, bortsett fra da vi slapp oss ned i starten av 2. omgang. På 1-0 kunne alt skje, men da vi satte inn 2-0 gikk luften ut av Medkila. Da ble det spill mot et mål på slutten, sier Ørn-trener Thomas Dahle.

Ønsker marerittmotstander

Dermed endte det 4-0 på Ranheim, og Trondheims/Ørn er klar for semifinale, i likhet med Røa, Avaldsnes og Lillestrøm. Semifinalene trekkes førstkommende lørdag. Da håper Ørn-leiren på hjemmekamp mot Røa, laget som ble en marerittmotstander sist gultrøyene var i en cupfinale. For i 2010 vant Oslo-laget 7-0 i Telenor Arena.

— Røa er et helt annet lag i dag, og en motstander vi har spilt godt mot i de siste kampene. Derfor hadde det vært artig å møtt dem. Men mest av alt håper vi på hjemmekamp, som mest sannsynlig sendes på TV. Det gir klubben litt ekstra, sier Dahle.