— Det skal bli spennende å se om han bestemmer seg for å ta et år til. Vi håper jo, men vet ikke sikkert. Vi håper å ha en avklaring når det gjelder Erik før jul, sier Mathisen til fvn.no.

Erik Mykland sjokkerte fotball-Norge når han annonserte sitt comeback i Start-trøya på en pressekonferanse på Sør Arena i juli.

37-åringen – som hadde lagt opp fire år tidligere – signerte etter hvert en kontrakt som strakk seg ut denne sesongen med klubben, og fikk sin første Start-kamp på 12 år når han spilte 32 minutter mot Sandnes Ulf 5. oktober.

- Det ser lovende ut

21. oktober gjennomførte han en vellykket operasjon av akillesen ved Volvat medisinske senter, en skade han hadde slitt med store deler av opptreningsperioden med Start denne sesongen. Han er nå ifølge det medisinske apparatet ved Norsk idrettsmedisinsk institutt (NIMI) smertefri, og i full trening igjen.

- Han har begynt å løpe, og det ser lovende ut, sier manuell terapeut ved NIMI i Oslo, Sigmund Ruud.

Han har hatt ansvaret for Myggen den siste tiden, og har lagt opp et treningsprogram for 37-åringen sammen med Starts fysiske og medisinske team.

- Det er ferie i Start, og Erik hadde lyst til å fortsette å trene. Jeg har ansvar for ham frem til jul, sier Ruud.

Myggen har vært ekstremt motivert, og gitt alt på trening denne sesongen. Den trenden fortsetter, melder Ruud.

Ikke fotball ennå

- Han er veldig positiv og offensiv. Erik har veldig stor tro på at dette skal gå i orden, sier Ruud.

- Når kan han begynne med fotballrelatert trening igjen?

- Det er vanskelig å svare på. Vi må ta ting steg for steg. Akkurat nå så kan han løpe på tredemølle, og bygger opp fysikken på den måten, så blir det mer etter hvert, sier Ruud.

- Selvtilliten hans er smittende

Myggen selv er på reisefot, men sier følgende om hvordan det går med opptreningen, og planene hans for 2009-sesongen.

- På vei til Barcelona. Spørsmålene du stiller kan du ringe Start å få svar på.

Mathisen er ikke i tvil om at en skadefri Myggen vil bli viktig for Start i eliteseriecomebacket – dersom det ender med ny kontrakt.

- Som spiller, som inspirator og ”mentor” for de unge, og som forbilde når det gjelder teknikk vil Erik bety mye. Selvtilliten hans er smittende. Det betyr kanskje mest i en ung spillertropp., sier Mathisen om mannen med 78 landskamper for Norge.

Alt om Myggen her!