BRØNDBY: Bladet Tromsø besøkte i går Brøndby-treneren på fasjonable Brøndby Stadion.

Der uttrykte han både glede og sorg over TILs Royal League-eventyr så langt. Glede fordi TIL med ett poeng i Parken mot FC København søndag holder Brøndby inne i kampen om videre spill i turneringen.

Sorg fordi han mener at flyttingen fra Alfheim til Nordlandshallen i Bodø, mellom de danske serielederne og verdens nordligste elitelag i fotball, aldri skulle vært tillatt.

– Dette er med på å ødelegge Royal League. Etter en så fin start, med mange fine publikumskamper skjer dette. Det er dårlige signaler og en liten fallitterklæring. Det er veldig negativt ovenfor sponsorer og tilskuere, når vi ikke holder det vi lover, sier Laudrup.

Han tror dog at turneringen vil overleve.

– Dette er jo det første året. Men vi må helt klart sette oss ned for å evaluere turneringen, for denne situasjonen liker jeg ikke, sier Laudrup.

Kampen ble flyttet fordi TIL har startet byggearbeid på Alfheim – og ikke kunne garantere for sikkerheten.

– Hadde det vært grunnet snø ville jeg forstått problemet, men ikke bygging. Men hadde det vært en E-cupkamp hadde man sikkert fått det til, sier Skandinavias kanskje største fotballpersonlighet gjennom tidene.

Og han bedyrer at sinnet mot kampflyttingen slett ikke er personlig ment. Med flyttingen får nemlig ikke Laudrup muligheten til å møte svigerfamilien. Laudrup har siden 1990 vært gift med tromsøjenta Siv Retz.

– Det hadde dog vært hyggelig å få besøke Tromsø igjen, sier Laudrup.

Selv laver snøen ned i Danmark om dagen – og det er bare så vidt «Tromsø» får overtalt Laudrup til et kjapt snøbilde på Stadion.

En stadion som allerede på torsdag skal brukes til kanskje det største Royal League-oppgjøret så langt. FC København mot Brøndby i en helt avgjørende kamp. Vinner FCK betyr det at oppgjøret mellom TIL og Brøndby kun blir av statistisk interesse.

– Da blir det bare som en treningskamp. Taper vi kan vi bare glemme det, sier Laudrup – som har lite tro på at TIL kan avansere uansett.

– Det blir nok et københavns-lag som avanserer sammen med IFK, avslutter Michael Laudrup.

PS! Brann blir trolig med i Royal Leagues «inneklubb» i løpet av uka. Torsdagens oppgjør mot Odense ligger an til å spilles innendørs på grunn av frost og kulde i Bergen.