TRONDHEIM (adressa.no): Onsdag morgen meldte adressa.no at angriper Riku Riski var nære en overgang til svenske IFK Göteborg, på et lån ut sesongen — med opsjon på kjøp.

I løpet av ettermiddagen bekreftet Riski overfor adressa.no at ting var på gang.

— Selvsagt et signal

Han ønsket ikke å snakke klubb, men:

— Jeg kan ikke si så mye. Grunnen til at jeg ikke var på trening onsdag er at jeg var oppe i andre etasje og snakket om noen ting med Stig Inge (Bjørnebye). Så får vi se om det skjer noe i løpet av de neste dagene, sier han til adressa.no.

- At du ikke er på trening er et sterkt signal?

— Ja, selvfølgelig er det et signal. Men i fotball tror jeg det er lurt å vente helt til det siste med å si noe. Det er så mye som kan skje. Nå venter jeg på endelig bekreftelse, så snakker vi med media etter det, svarer den sympatiske finnen.

- Riktig for oss og han

Men onsdag ettermiddag satte Riski seg på flyet til nabolandet, og nå er det offisielt: Både RBKs og IFKs nettsider skriver onsdag kveld at Riski har skrevet under en låneavtale ut sesongen, med opsjon på kjøp.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen, som ikke ønsket å kommentere saken da adressa.no snakket med han onsdag formiddag, uttaler følgende til rbk.no

— Riku er en meget profesjonell herremann som ønsket å spille mer enn det han har fått hos oss i det siste. Så når denne muligheten dukket opp følte vi at det var riktig både for oss og han. Jeg tror dette blir en bra løsning.

Nå håper svenskene å ha Riski klar til søndagens kamp mot Malmö.