— Hele laget er med å bidra og vi har mange på scoringslista, alle kjemper godt. Dessverre ryr det inn litt bakover på slutten og dommerne slutter plutselig å blåse på ting, men at vi scorer 33 mål på Tertnes som sjelden slipper inn over 20 mål er bra.

Slik oppummerer Ida Alstad søndagens seier, som gjør at Byåsen står med tre seiere etter fire serierunder. Kveldens kamp var ved siden av to poeng var en oppladning til det viktige dobbeltoppgjøret mot Tertnes i Europacupen senere i oktober.

— Det var viktig for oss å sette standarden til da. De skal ikke få ha troa til da, selv om vi kan rette opp noen feil bakover, sier Alstad.

- Har kontroll på dem

Fremover på banen løsnet det i hvert fall godt for hjemmelaget, selv om Alstad & co sløste litt med sjansene før pause. Da effektiviteten økte etter hvilen, ble kampen til slutt en transportetappe for Byåsen.

— Sånn er håndball. Noen ganger er det stang-inn. Spillet var like bra før pause, men vi satte ikke sjansene. Vi var litt skarpere foran mål i den perioden der, samtidig som hele laget melder seg på. Da er vi vanskelig å stoppe, sier Alstad.

— Det er ingenting de kommer med som stresser oss. Vi så for oss hva som kom og forberedte oss på det. Vi spiller veldig disiplinert og med stor fart. Jeg føler vi har kontroll på dem både da de spiller 6-0 og offensivt 3-3, fortsetter hun.

Stengte buret

Det ble altså en litt trasig start for Byåsen, som trengte seier hjemme mot medaljejagende Tertnes etter forrige tap mot Vipers på egen parkett. Fjorårets serietoer vil kjempe på rett side av tabellen også denne sesongen og da passet dårlig at tekniske feil, stangskudd og en sterk Tertnes-keeper sørget for at bergenserne tok en tidlig tomålsledelse.

Men da Andrea Austmo Pedersen stengte buret i seks minutter og reddet fire skudd - inkludert en sjumeter fra Maren Lied - kom Byåsen tilbake og ledet 7-6 midtveis i første omgang.

Tertnes-keeper Marie Skurtveit Davidsen sto godt og holdt gjestene inne i kampen en god periode og med 10-10 på kampuret åtte minutter før pause, så det ut til å bli en jevn batalje om poengene.

På tampen av første omgang våknet derimot effektive Ida Hernes som scoret to rett før pause og sørget for at trønderne gikk i garderoben med 14-12-ledelse.

Solid seier

Ida Alstad gikk til pause med to scoringer på seks skudd og da backen fikk stilt inn siktet, var det slutt for bergenserne. Byåsen dro tidlig fra etter hvilen og midtveis i andre omgangen satte Silje Waade tre kjappe, som gjorde at vertene gikk opp i 24-17 og kampen var i realiteten avgjort.

Den ledelsen truet aldri bergnserne, som så Alstad banke inn 28-21 fra distanse med sitt sjette mål for kvelden ti minutter før slutt.

Resten av kampen ble altså en ren transportetappe for hjemmelaget, som møter nettopp Tertnes i Europacup-kvalifisering i Nidarøhallen om to uker. Til slutt vant altså Byåsen solid 33-27. — Vi ønsker å kjempe i toppen og jeg har troen på at flere lag kan være med å nappe poeng fra Larvik i år. Da er det viktig at vi står i posisjon til å slå de rundt oss på tabellen, sier backen.