MOLDE-HØDD 3-0

Sjøl med et helt A-lag borte tok Molde en lekende lett 3-0-seier mot 1.divisjonslaget Hødd på Aker stadion. Sunnmøringene kom til Molde etter å ha banket både Sogndal og Aalesund, men mot seriemesteren ble de for lette. Molde vant etter scoringer av Ola Kamara, Pape Pate Diouf og Agnaldo.

Det vil sikkert prege de fleste lag i eliteserien når 10 spillere er ute på landslagsoppdrag, men Molde stilte et sterkt lag til tross for at spillere som Nyland, Forren, Gabrielsen, Svendsen, Singh, Linnes, Elyounoussi, Bakenga og Toivio var borte. I tillegg gikk en skadd Per Egil Flo ut tidlig i 1. omgang.

Klart best

Molde var det klart beste laget før pause. Den første scoringen kom alerede etter 7 minutt. Thomas Kind Bendiksen kom fram på høyresiden og la hardt inn føran mål. Der var Ola Kamara på plass og satte lett inn 1-0. Samme Kamara hadde et par andre muligheter også uten å score. Men målet lot vente på seg. Det var et par minutt før pause at Tommy Høiland fant Pape Pate Diouf med en frekk pasning. Senegaleseren tuppet ballen i mål fra kort hold.

Vakkert av Agnaldo

Molde fortsatte presset etter pause.

3-0 kom etter 62 minutter. Agnaldo, som kom inn for Per Egil Flo i 1.omgang, viste brasiliansk fotballkunst rundt 16-meteren. Elegant mottak, vending og ei kanmonkule i mål. Dagens prestasjon!

Samme Agnaldo prøvde seg også med et brassespark mot slutten — uten å treffe mellom stengene.

Hødd fikk låne litt ball mot slutten. Nærmest scoring var de da Benjamin Mork Kleppe skjøt en hard markkryper. Moldekeeper Andreas Linde var kjapt nede og slo ballen til corner. Også Joachim Magnussen kom til brukbart skudd i sluttminuttene.

Første 90 minutter

Tor Ole Skullerud fikk brukt nykommere som Fredrik Semb Berge og Thomas Kind Bendiksen i 90 minutter for første gang, og de klarte seg meget bra. En annen interessant spiller er høyreiste Amidou Diop som herjet på midtbanen før pause. Etter pause var han midtstoppermakker med Semb Berge.

Også veteranen Daniel Berg Hestad viste at han ikke preges av alderen. 90 minutter med solid innsats.

Ny generasjon Strande

Noen debuter ble det også på moldelaget. Kristian Strande (17) tok høyrebackplassen fra Mattias Moström de siste 20 minuttene. Samme plass som pappa Trond Strande hadde på moldelaget i en årrekke. Juniorene Erlend Hustad og Kjetil Holand Tøsse fikk også spille de siste minuttene.