BOURNEMOUTH — LIVERPOOL 1-3

Premier League-leder Chelsea blir motstander i dobbeltkamp i semifinalen i januar.

– Det spilte ingen rolle hvem vi fikk i trekningen, det viktige var å komme seg dit. For å vinne denne turneringen må du slå store lag, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers ifølge BBC.

– Jeg synes det var en briljant forestilling av oss i kveld. Det ble en vanskelig jobb, men vi kontrollerte kampen, presset til riktig tid og skapte sjanser. Vi fortjente dette, legger han til.

Effektive gjester

Liverpool-manager Brendan Rodgers er under sterkt press om dagen etter en elendig innledning i Premier League. Laget ligger på nedre halvdel av tabellen, og er i tillegg ute av Champions League.

Derfor var kun seier godt nok i ligacupens kvartfinale borte mot Bournemouth onsdag. Sensasjonelt nok topper Bournemouth nivå to i engelsk fotball, Championship.

Og det var Bournemouth som startet friskest på hjemmebane. Kun fire minutter var spilt da Callum Wilson lurte både Martin Skrtel og Dejan Lovren, men avslutningen fra kort hold gikk utenfor.

I stedet var det Liverpool som tok ledelsen etter 20 minutter ved Raheem Sterling. Jordan Hendersonn headet inn fra høyre, og Sterling ekspederte den videre i mål.

Brendan Rodgers. Foto: NTB scanpix

Etter 27 minutter sto det 2-0 til gjestene. Denne gang var det Lazar Markovic som scoret. Målet kom etter langskudd da keeper Artur Boruc ga en retur.Like etter scoringen var Bournemouth nær redusering, men ved pause sto det 0-2. Nettopp evnen til å avslutte var forskjellen mellom de to lagene i 1. omgang på Goldsands Stadium.

Sterk Tottenham-seier

Bournemouth hadde nok et visst håp om å komme tilbake, men bare fem minutter ut i 2. omgang var alt håp knust. Liverpool kontret i høyt tempo, og Raheem Sterling snurret rundt med forsvaret og satte iskaldt inn 3-0. Bournemouth fikk en redusering ved Dan Gosling etter 57 minutter, og hadde flere kjempesjanser etter dette, blant annet et skudd i stolpen. Men flere mål ble det ikke.

Neste oppgave for Liverpool er seriekampen mot Arsenal hjemme på Anfield kommende søndag.

I den andre kvartfinalen onsdag imponerte Tottenham stort da de knuste Newcastle 4-0. Nabil Bentaleb, Nacer Chadli, Harry Kane og Roberto Soldado scoret målene, to i hver omgang.