BRANN STADION (bt.no): Hvis det helt håpløse uttrykket «Å ha vært ute en vinternatt før» noensinne er dekkende, passer det på Christian Kalvenes.

Han har levd av sin evne til å vinne knokkeldueller siden han var tenåring, og det er fremdeles denne evnen som betaler regningene hans. Men mot Aalesund ble det uvanlig heftig, selv for Skansens énmannsbataljon.

— Jeg hørte lyden da nesen knakk. Det knaste og sprakte inni der. Det verker litt.

- Er det ikke vondt?

— Å knekke nesen? Spørs jo hvem du spør... Jo da, det murrer litt, men det er ikke så ille, sier Kalvenes til bt.no.

Uansett, Kalvenes spilte videre etter å ha skiftet den blodige skjorten og fått godt med bomull i neseborene. Så gikk det ti-tolv minutter før det smalt igjen. Denne gang gikk Kalvenes i duell med Aalesunds keeper Sten Grytebust. De to klinket sammen, ballen gikk til Kim Ojo, som scoret. Tilbake på gresset lå Kalvenes.

Med mamma på tribunen

— Det var bare i knollen, heldigvis ikke nesen enda en gang, konstaterer Kalvenes, som kontant tilbakeviser at Ojos scoring burde vært avblåst for angrep på keeper.

- Nei, det var det ikke! Men jeg fikk to smeller i hoet i denne kampen, så jeg er kanskje ikke den rette å spørre , smiler tøffingen.

Selv om forsvarerens nese så ut som kreativ geometri, bedyrer Branns medisinske apparat at bruddet ikke var spesielt ille.

Legene Asle Kjellsen og Ove Austgulen ga begge uttrykk for at de har håp om at Kalvenes er klar for nye slag i løpet av relativt kort tid, da muligens med ansiktsmaske.

Kalvenes er klar

— Må jeg ha maske, så må jeg ha maske. Det spiller ingen rolle. Men det var ikke helt bra, dette her. Første kamp på mange år at min mor var på tribunen. Jeg får vel høre det etterpå.